Carina E"93 filtr paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nadszedł czas wymiany oleju w mojej Carinie a ze auto mam krotko (5miesięcy) postanowiłem wymienic wszystkie filtry jakie sa.
Zakupiłem byłem wszystko co potrzebne w Intercarsie pojechalem do mechanika i zostawilem auto.
Niestety nie wymienil mi filtru paliwa bo jak mi przez telefon powiedzial filtr jest wadliwy i wycieka spod niego paliwo. Oddalem wiec filtr do sklepu w formie reklamacji i zakupiłem inny, w innym sklepie innego producenta polskiego. Dzis sie okazalo ze jest ten sam problem - oglądalem filtr oryginalny i ten co kupiłem i faktycznie jest minimalna róznica konstrukcyjna w miejscu gdzie ma wpływac do niego paliwo (nie znam fachowej nazwy).
Chciałbym zapytac zatem czy ktos wie jakiej firmy zamienniki są dobre czy pozostaje mi tylko orginał. W intercarsie mają tylko te wadliwe

filtron

Cytat:
2008-04-04 13:44:08, Rodeush pisze:
Chciałbym zapytac zatem czy ktos wie jakiej firmy zamienniki są dobre czy pozostaje mi tylko orginał. W intercarsie mają tylko te wadliwe

Zapytaj u nich o KNECHT, jeden z najlepszych filtrow ja kupowalem taki w IC a ze niekiedy im sie nie chce soprawdzic dostepnosci i stanow i powertowac ksiazek to juz inna historia.

Cytat:
2008-04-09 11:47:03, Cromm pisze:
......a ze niekiedy im sie nie chce soprawdzic dostepnosci i stanow i powertowac ksiazek to juz inna historia.

A komu by się chciało wertowć książki. Od tego są katalogi elektroniczne.

Cytat:
2008-04-08 10:10:07, piwalek pisze:
filtron

Filtron to jest dobry do traktora Ursus c 360 i takie tam

jak nie Mann to Knecht

u Mnie też tak było kupiłem oryginał.

Cytat:
2008-04-09 19:59:53, kajjo pisze:
A komu by się chciało wertowć książki. Od tego są katalogi elektroniczne.

No wlasnie a oni nie wszystko maja w katalogach elektronicznych i niekiedy posilkuja sie ksiazkami ...

Cytat:

Dobrze ze napisales 2C, 2CE .....

Cytat:
2008-04-09 23:09:24, Bigelektron pisze:

Witam
Ja używam i nie narzekam.
Nie jestem jakimś fanatykiem ale o ile pamietam kilka lat temu była tu dyskusja o filtrach paliwa ( benzyna 1,6 ) i dużo ludzi polecało filtrony a napewno w przypadku 4AFE nie było problemu z kompatybilnością ( bo montaż jak wiadomo w każdym przypadku jest upierdliwy ).
Gdzie indziej ich nie wpycham ( olej , powietrze stosuję Mann'y i tym podobne wynalazki )
Pozdrawiam

Już zamówiłem oryginał :-/ jeszcze nie znam ceny ale ma być jakoś taniej
A przy okazji musze też wymienić 2 z trzech poduszek silnika - może mi ktoś polecić jakieś żródło poza serwisem Toyoty, tam mam po 230pln ale 3tyg oczekiwania.
W intercarsie mają tylko same gumy (ewtl) o ile da sie tylko gume wymienić ale to mi pachnie amatorką :-/