Pytanie o wymontowanie gazu i szrot..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zakladam wątek bo nie znalaznem nic podobnego..
jak wymontować instalacje gazowa zeby mozna bylo zalozyc ją do innego auta i czy wejdzie? tzn jakie elementy powinienem wymontować i gdzie one sie znajduja? i czy to w ogole oplacalne bo zdaje mi sie ze tak..i czy podejdzie do innego essa bo mam essa mk IV 1400, wersja najbiedniejsza, a chcialbym zmienic wozik na MK V 1600, czy instalacja podejdzie?

i pytanie z innej beczki, troche przykre dla mnie...ile moge na szrocie za swojego essa dostac [bez gazu]?

hmm co wyjac parownik mikser moze nie pasowac do innej pojemnosci silnika bytle przewody gumowe kolanka centrakla emulatory jak sa miedzi nie masz co wyciagac tylko trzeba nowa bo stara moze sie zagiac przy demontarzu i monatrzu.. a cena papierow do gazu to 200 bynalmniej u mnie..

a wiec tak: co do gazu to powinieneś wymontować :
elektro zawór
Reduktor - Parownik
Mikser..
Butle
Wlew gazu
a noi komputer do gazu czy jak to sie tam zwie zaleznie od tego jak masz podlonczony gaz... ( od przelocznika idzie wiaska do tego komptera czy jak to tam temu czemu było )

Co Do przewodów to nie do końca polecam wyjmowanie tej z auta i przekladanie jej poniewaz czasem mozna ja uszkodzic i instalacja nie bedzie szczelna. Jesli o czyms zapomniałem to sorka..

A co do ceny na zalomie to nie licz na za duzo mysle ze 250/300 bedzie

a i czemu miala by nie pasowac ja z audii 80 B4 wlozylem gaz i to sam do mojego orionka audi mialo gaz 2 miesiace i dostal pieknego dzwona kupilem od goscia z papierami gaz za 200 wyciaglem wszystko co tylko bylo a nawet wiecej procz miedzi a butla w tej audi jest gigant i to w kolo zapasowe ale sobie z nia poradzilem a w urzedzie miasta nie placi sie nic za wbicie pieczatki w dowod ze gaz jest

[ wiadomość edytowana przez: chalu87 dnia 2008-04-06 21:18:06 ]

[ wiadomość edytowana przez: chalu87 dnia 2008-04-06 21:23:14 ]

Nom tak ale musisz miec papier !! jak nie masz papieru to Przeciesz nikt Ci nie wbije... i jezdzisz bez wbicia.. ale wtedy mozesz meic problem ..

racja trzeba te papiery miec ale slyszalem ze da sie skombinowac papiery ale ja tego problemu nie mialem

jakies tam papiery mam...ee yy cos co idzie do komputera mowicie..ale moje auto nie ma komputera soł?
btw mowicie ze 200zl za gaz daliscie...to juz chyba bardziej oplaca mi sie wystawic go jako "w calosci na czesci" od 500zl na allegro..bo remont nieoplacalny, mam cos z enginem i podloga zniknięta jest ;/

znaczy ja dalem za niego 200 zl bo byl lekko uszkodzony i jeszcze po znajomosci i do tego gosciu wzial kase bo to nie z jego winy bylo..

[ wiadomość edytowana przez: chalu87 dnia 2008-04-06 22:22:42 ]

to w takim razie za ile gazik mozna dostac/opchnac? 400zl?

ktory rocznik ile zostalo legalizacji butli?? ktorej generacji?? jakiej firmy??

zalozony w 2004, termin do 01.2014, wytworca STAKO, generacja zas nie mam pojecia..klasa zbiornika 1 jesli to to ale pewnie nie..pytanie wciaz aktualne - ile za to mozna by zwinac gdybym wymontowal?

wiesz ciezko powiedziec ma juz 4 lata wiec tak jak pislaes kolo 400 moze ktos da wiecej-dowiedz sie dokladnie co masz i poszukaj podobnej na alletanio

z tego co się orientuje to zamontowanie instalacji w innym aucie jest nielegalne ,brak homologacji ,najlepiej zajedż do jakiegoś zakładu który się tym zajmuje ,bo i tak się bez niego nie obędzie .oni "załatwiają " homologacje na instalacje

Cytat:
zalozony w 2004, termin do 01.2014, wytworca STAKO

te dane to jest ważność legalizacji butli ,a nie całej instalacji

nielegalne ale w gazecie naszej widzialem ze sprzedaja...ehh to chyba zrobie tak bo to chyba najbardziej oplacalne - gaz wyciagne i pojdzie do gazety za powiedzmy 350 bo nie jest w kole a auto na szrot...hmm..nie mam wyjscia a szkoda mi, wszak to moj pierwszy samochod, a juz na zlom go trzeba oddac, nawet 3 miesiecy nie pojezdzil ...jedyne co po nim zostanie to film na youtube..

zapodaj linka z filmem a co do legalizacji to zakladali mi miedz bo sam nie mialem skad wziac wiec im dalem zarobili za zalozeniu materiale + 200 papiery z ich danymi takze jest wszystko legalnie nie wnikajmy

jeszcze jedno, glupawe pytanko..nim wymontuje musze wyjezdzic caly gaz ktory mam w zbiorniku?

a linki z filmem tu ponizej, filmik dlugi [12 minut], o tym jak bawilismy sie moim essim ktory niestety jest zepsuty co z reszta slychac i widac..

część I
część II

Ja sprzedalem kompletna instalke za 250 z papierami

nie musisz choc mozesz poprostu odepnij przewody - I + i zakrec zawor jest tam pokretlo

[ wiadomość edytowana przez: chalu87 dnia 2008-04-06 23:08:23 ]

po obejrzeniu filmików nie dziwię się ,że chcesz go oddać na szrot ...masakra