Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2008-04-08 18:10:00 Przede wszystkim jakie wymagania masz. chociaż patrząc na wzmacniacz to nie można za bardzo szaleć z głośnikami bo powyżej 200RMS ten wzmacniacz sobie nie będzie za bardzo radził... Jeżeli słuchasz techno i sub ma dla Ciebie tylko uzupełnić pasmo a nie nagłaśniać okolicę to radziłbym rozejrzeć się za jakimś 10 calowym głośnikiem - łatwiej będzie go kontrolować A jeżeli masz mały samochód i naprawdę zależy Ci na jakości i słuchasz techno to może Intertechnik MDS08? Teraz poniżej 200zł można go dostać i gra jak na swoje rozmiary konkretnie |
davidos88 A4 B5 1.8T Piaseczno | 2008-04-08 19:26:43 Jeżeli nie zależy Tobie na wielkim łupaniu to magnat xpress 10 powinien wystarczyć. Któryś raz o nim piszę, bo mimo swojej małej mocy i ceny myślałem że gorzej będzie grał, a zaskoczył mnie pozytywnie. Zbudowałem skrzynię u kolegi w golfie 3 kombi i spokojnie daje radę a nawet przy mocniejszym podkręceniu pasażerowie mają dosyć basu, więc taki słabiutki nie jest. Oczywiście można coś droższego i trochę lepszego poszukać, ale do normalnego słuchania powinien wystarczyć.
Podaj też budżet, bo może jest jakiś konkretniejszy to znalazłoby się coś mocniejszego, ale jak już napisałem z tego też powinieneś być zadowolony i kontrolę ten wzmacniacz ma nad nim, bo właśnie pod nim gra u kolegi w golfie. Tu przykładowy projekt skrzyni do niego. http://strefacaraudio.pl/forum/topics13/magnat-xpress-10-br-vt734.htm[addsig] |
AutoSound Warszawa | 2008-08-26 09:33:39
Musisz szukać subwoofera o bardzo wysokiej skuteczności, bo wzmacniacz ma moc dośc mizerną. Najlepszym wyjściem będzie subwoofer w skrzynce BR, jest to kompromis, bo jakośc gorsza niż ze skrzynki zamkniętej, ale jak wzmacniacz słabowity to trzeba się ratować aby jakotaką głośność uzyskać. Z niedrogich głośników o dość wysokiej skuteczności które w miarę się w tym wzmakiem zgrają mogę Ci polecić Lanzara MAX12, trzeba go zabudować w skrzyni Bass-Reflex o pojemności 50 litrów, strojonej na 45 Hz, wtedy będzie dość głośno, z tzw. mięskiem, co prawda sub może się lekko gubić w bardzo niskich zejściach ale tragedii nie będzie. -------------------- Pozdrawiam Sklep Car Audio - www.AutoSound.pl |