Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-04-09 23:03:03 Witam Chciałem Wam pokazać link do strony TVN 24. Zginął mój kolega... To było 29 Czerwca 2007 w Piątek. Jechał sobie spokojnie samochodem dziadka Nissanem Micrą... Wpadł na Niego kolo z dużą prędkością. Tu daje drugi film. Tego z przed roku nie mogę znaleść. Teraz zaczął się proces...
WYPADEK KOLEGI ... |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2008-04-09 23:41:14 nigdy bym chyba nie byl w stanie wybaczyc krzywdy wyrzadzonej przez pijanego kierowce. Wogole taki pijany kierowca powinien byc sadzony jak MORDERCA!!!!! i zdania nie zmienie!!!
tak samo jak i taki czyn powinien byc kwalifikowany jako MORDERSTWO Z PREMEDYTACJA!!! bo tacy debile z premedytacja wsiadaja do samochodów! Ja jestem w stanie zadzwonic na policje jesli widze ze jakis kolega badz ktokolwiek po wypiciu chce do samochodu wsiasc.... pol biedy jak sam sie zabije.... gorzej jak kogos!! [ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2008-04-09 23:49:24 ] |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-04-09 23:45:45 To było 2 km niedaleko wypadku Zientarskiego. za Dolinką Słóżewiecką Na pierwszym wiadukcie drugi już był ten co na Piaseczno się jedzie. On jechał spokojnie. Był Legionistą i był zawsze uśmiechnięty dlatego informacja o Jego śmierci pojawiła się w Naszej Legi tam jest pokazane. Był zawsze uśmiechnięty i był dobrym kolegą... |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-04-10 00:00:20 Ja zadzwoniłem oststnio i jechałem za nim podając pozycję prosto do Radiowozu. Zrobiłem to międzyinnmi dlatego, że właśnie w taki sposób zginą mój kolega. Prz pijanego kierowce... Jak to oglądam to wracają wspomnienia i płakać mi się chcę. Wkońcu znaliśmy się już kilka dobrych lat... |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2008-04-10 00:10:16 Moim zdaniem każdy kto prowadzi samochód i ma powyzej 0,5 promila powinien odpowiadać za usiłowanie zabójstwa.
Pozdr. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-04-10 07:02:20 A czemu 0,5 skoro w UK jest 0,8? Tam są mniejsi mordercy, a u nas więksi?
A tak na marginesie to wczoraj gościu na motorze w moje wsi autobus chciał skasować. Jechał szybko... za szybko na ograniczeniu 70 km/h, droga wiodła pod górkę i tak on jak i kierowca autobusu zapewne nie mieli szans zauważyć, że coś 150 km/h może śmigać. Więcej [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-04-10 07:45:47 ] |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-04-10 17:12:49 Link do pierwszego filmu z tego wypadku
Dałem link do wypadku sprzed roku. Ten na dole na samym początku to kontynuacja tego co się dzieje dalej... |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2008-04-15 10:42:05 w bardzo podobny sposób zginęła siostra mojego przyjaciela - pijany skurwiel praktycznie spadł z wiaduktu na jej malucha, na szczęście gość siedzi w więzieniu cały czas, bo miał już podobne wypadki |
Amissu BMW e36 Sosnowiec/Będzin | 2008-04-16 16:26:51 Łzy same cisną się do oczu...
Bardzo proszę o poinformowanie Nas na forum jak potoczył się proces. Komentarze przy tym filmiku nadają się do usunięcia - ludzie są bez pojęcia!! Bardzo współczuje!! |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-04-17 22:06:45 Jak tylko będe cokolwiek wiedział to napisze co i jak się to potoczy. |
rudi Espero Wloclawek | 2008-04-18 00:05:36
no cuż może w normalnym narodzie to było by O.K. zresztą tak jak wiele innych rzeczy i obyczajów które u nas są nie do pomyślenia wręcz. Niestety w imię zdrowia i życia innych ja bym nie dopuścił nawet do 0,5. Zero tolerancji dla alkoholu i surowe kary to jedyna recepta na to dziadostwo i tyle , niestety u nas inne metody nie skutkują- pożyjesz zrozumiesz że niestety tak jest w tym pięknym kraju-raju. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-04-18 10:36:25
Przypominam, że wiele krajów 0,5, a nawet 0,8 traktuje jako normę, a i wg badań to 0,2 czy 0,3 promila tylko wzmacnia uwagę i ostrość postrzegania. Przy 0,5 robi się już odwrotnie. Zresztą często bez % to strach po tych drogach naszych jeździć [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-04-18 10:37:38 ] |
SILAN Kia Carnival Skyline Lubin | 2008-05-06 21:37:33 Tyle ze jeśli jest jakiekolwiek dopuszczenie alkoholu we krwi to ludzie myślą ze 1 piwko , lampkę wina może wypić i nie przekroczy normy ale na każdego działa to inaczej .
Dlatego jestem za tym aby było ZERO TOLERANCJI dla alkoholu inaczej Polaka nie oduczysz !!! A pijanego kierowce powinni traktować jak morderce z premedytacja !! Szkoda mi Rodziny Marcina |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-05-06 22:23:51
Taaa, teraz jest "prawie" zero tolerancji i co - nie jeżdżą napruci jak bąki? Ograniczenie 0.2 uderza raczej w tych normalnie pijących, którzy po piwku czy lampce wina do obiadu są traktowani, jak jacyś mordercy. A pijak i tak wsiądzie za kierę - bez względu na dopuszczalne normy. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2008-05-06 22:37:55
Dokładnie tak! 0.2 uderza też w tych co imprezowali poprzedniego dnia, następnie przespali grzecznie całą noc, a rano, czując się już zupełnie normalnie, wsiedli do samochodu...... Ostatnio sam prawie miałem taką sytuacje. Dobrze że mam alkomat. Wpadł znajomy, wypiliśmy troche, poszedłem spać. Rano wstałem, zjadłem, umyłem się, biore klucze chce wychodzić.......i coś mnie tknęło. Dodam że czułem się zupełnie normalnie. Byłem trzeźwy jak noworodek....ale wziąłem alkomat, dmuchnąłem....i 0,25 promila Dopiero po dwóch godzinach miałem 0,1 i mogłem wyruszyć z domu |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-05-06 23:07:18 Dokładnie, ludzie nie maja świadomości tego, że może jeszcze w Nich kryć sie alkohol ale nie potrafie zrozumieć tych co jadą kompletnie pijanych.... |
mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2008-05-06 23:10:23 Koleżanki i Koledzy!
O czym Wy tu wogóle dyskutujecie! Człowiek po spożyciu, czy na kacu, to morderca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-05-06 23:25:26
|