Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adam86 BMW Friend Bmw E36 member E30 Niebocko / Sanok | 2008-04-16 21:24:13 Witam. mam pytanko.. przymierzam sie do zmiany zawieszenia w mojej e30 przod i tyl. kupilem juz amorki na przod grobosc rury 45mm (jakies jedne z tanszych dostepne na allegro. firma MTS Technic..(to samo co GT Coupline) no i zaczynaja sie schody.. tloczysko amorka wyciaga sie na dlugosc max tylko 14,5 cm a prawie ze kazdy seryjny odbijak ma wielkosci ok 6-9cm wielkosci..:/:/(nie licze tego ze amortyzator siadzie jeszcze pod ciezarem samochodu;/ wniosek jest taki ze jak zaloze zwykly odbijak do sportowego amorka to ten amortyzator wogole nie bedzie pracowal bo bedzie go blokowal odbijak. zakladal ktos takie amortyzatory?(albo o podobnym skoku pracy??)i jakie dobieracie dobrac odbijaki..???bo w sumie z tym mam problem..pozdro |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2008-04-16 23:25:36 Nasuwaja sie proste konkluzje sportowy amor = sportowy "odbijak"
pzdr |
Adam86 BMW Friend Bmw E36 member E30 Niebocko / Sanok | 2008-04-20 19:08:30 hmm... to to ja wiem, ale nigdzie nie moge takich dostac, malo tego na sklepach w zadnych katalogach tego nie ma ... moze dało by sie dobrac cos z seryjnych..?? |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2008-04-20 19:19:29 nasuwa sie taki pomysł :
Obcinasz np 2/3 długosci orginału i masz sport wersion ale to truciarstwem podchodzi na ebay.de itp szukałes? pzdr |
Adam86 BMW Friend Bmw E36 member E30 Niebocko / Sanok | 2008-04-21 20:31:33 No własnie mialem tak zrobic z seryjnymi tzn. obciac jakis kawalek z seryjnego odbijaka.. kurde ale nie wiem czy mieszanka gumowa jest taka sama..(czy sportowe i seryjne sa z takiej samej miesznki gumy).. pozatym jak zaloze seryjne po małym "domowym liftingu" to kto wie czy po 2miesiacach one sie nie rozpadna.. Patrzylem za tym na allegro ale nic takiego nie ma do mojego modelu a na ebayu nie mam konta takze nawet jakby byly to i tak nie moge ich zamowic.. pozostaje mi chyba tylko odstawieni fuszerki z seryjnymi,czego bardzo nie lubie pozdro |