Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
chuck TOYOTA FRIEND carina II (była) ter ... Trzebnica | 2008-05-26 20:51:50 Witam
Miejsca fabryczne proponuje sobie odpuścić na rzecz drzwi.Jest w drzwiach miejsce gdzie można zamontować 165 mm woofer wycinając otwór w tapicerce ;pomiędzy tapicerką a drzwiami trzeba wówczas wstawić panel (np mdf) mocowany do drzwi .Tweetery w słupki lub w trójkąty przy lusterkach i powinno "zagadać" (wskazane małe wytłumienie) Tył można sobie odpuścić na rzecz dobrego przodu Powodzonka |
chuck TOYOTA FRIEND carina II (była) ter ... Trzebnica | 2008-05-30 21:15:04
Nie zgodzimy się chyba To że stare auto to nie argument i chyba wielu na tym forum o tym wie a pozatym lukasz1224 pisał "co do jak najlepszego naglosnienia tego samochodu" więc mam nadzieje ,że nie myślał o rozwiązaniach rodem z malucha lub ważne aby dudniło dookoła ; mam nadzieję że myślał np o dobrej scenie plus trochę dołu. Myślałem ,że czasy zestawów typu bmw się skończyły (głośniki basowe na kilogramy na tył plus jakieś sykacze do przodu i słychać z daleka bum cyk bum bum cyk ) a i ważne żeby z tyłu rejestracja brzęczała Pozdrawiam p.s. miałem takie auto i grało tak jak chciałem i jak mi się podobało mimo wieku i PiterkuK nie odwołuj się do "zasad akustyki" tylko przyjedź kiedyś na zawody car-audio i posłuchamy i popróbujemy troszkę innych rozwiązań.Mam nadzieję ,że nikogo nie uraziłem |
chuck TOYOTA FRIEND carina II (była) ter ... Trzebnica | 2008-05-31 20:30:34
Kiedyś na zawodach przy odsłuchu w jednym(starym) aucie coś dziwnie brzęczało w prawych drzwiach i po długim sprawdzaniu okazało się ,że to zamek. Czasu było mało więc skończyło się szybkim demontażem tapicerki i zaciągnięciem wszystkiego co się da towotem . W carince nie trzeba dużo kombinować i jechać do specjalistów ; mając czas,chęci i troszkę smykałki 165 mm przymocuje się -choć część głośnika zasłoni kieszeń tapicerki.
I szkoda że nie rozwijałeś pierwszej wersji a poszedłeś w inną stronę ale o gustach się nie dyskutuje. Gdybyś przedni zestaw (np odseparowany 165 + tweeter) zasilił wzmackiem a brak basu uzupełnił subwooferem ... Pozdrawiam |
solonyone Toyota Carina II Poznań | 2008-09-17 19:30:53 Ja będe instalował w dzwi 165mm midbasy i tweetery w słupki. Masz fotki dzwi bez tapicery |
SAVER SZCZECIN | 2008-12-02 00:10:57 Witam wszystkich forumowiczów
Dołączę się do tematu. Po nowym roku również planuje montaż głośników 165mm w drzwiach. Zastanawiam się tylko jakiej firmy brać? Myślę o Infinity z oddzielnymi tweeterami. A może po prostu zestaw dwudrożny? Montaż odbędzie się w specjalistycznym warsztacie... Radio mam już upatrzone: http://www.sony.pl/product/ica-in-car-usb-and-made-for-ipod/mex-bt3600u Na całość chce przeznaczyć około 1000zł. Może ciut więcej. A jak nie infinity to jaką firmę polecacie? Chętnie też zobaczę foty drzwi ze zdjętą tapicerką [ wiadomość edytowana przez: SAVER dnia 2008-12-02 00:16:05 ] |