Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-04-24 08:41:46 Albo sprawdź żaróweczkę. Moze w co wątpie sie przepaliła... |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2008-04-26 18:19:40
W jaki sposób to zrobiłeś? Nie ukrywam,że jakiś czas temu myślałem nad jakąś sygnalizacją włączającego się (pracującego) wentylatora (z racji tego, że po wymianie uszczelki trzyma mi odrobinę wyżej temperaturę niż przeważnie miało to miejsce) - pewnie to wina termostatu (może jest zacięty w jednej pozycji i więcej się nie otwiera, bo i temperaturę na zimnym łapie dość chwilę)... ale to mniej istotne. Gdzie i jak się wpiąłeś? |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-04-27 22:22:39
pisałem o tym >>> TUTAJ <<< ale żebyś nie musiał szukać to mogę wkleić te dwa zdania : ...Podłączyłem tą kontrolkę tak, że zapala się w chwili kiedy włącza się wentylator chłodnicy. Piktogram jest tematycznie zbieżny, więc ...może być. ...Przy okazji wymiany wtyczki [damsko-męskiej] na przewodach... od zasilania wentylatora chłodnicy, dolutowałem równolegle do tych przewodów dwa dodatkowe kabelki, które pociągnąłem w izolacji z "peszla" i podłączyłem do cewki jakiegoś najzwyklejszego przekażnika (12V 20A). Póżniej ze styków biernych (rozwartych) tego przekażnika ...do tej wtyczki przy zbiorniku spryskiwacza, która odpowiada za świecenie kontrolki na desce. Już w chwili włączenia się I-szej prędkości wentylatora chłodnicy "ten" dodatkowy przekaźnik zwiera swoje styki i ...kontrolka świeci. (przekaźnik działa u mnie już od ok. 5,5 V.) Wszystko "ładnie pięknie" ...tylko, że ta kontrolka daje strasznie po oczach ...Jeżeli w wersji oryginalnej [z czujnikiem poziomu] miałaby tak działać, że mrugałaby wciąż jak na dyskotece ...to moim zdaniem lepiej, że większość naszych samochodów nie ma tego czujnika. |
Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2008-05-01 20:24:55
Hm, dzięki piękne za opis. Nie ukrywam, że zaintrygował mnie ten temat Mam tego pecha/szczęście, że ja mam działający czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-05-01 20:48:07 ....I co daje po oczach ?
A możesz wrzucić jakąś fotkę ...jak on wygląda ? ...ten czujnik i zbiornik ? ....Wiem, że dla użytkowników 2.0 będzie to śmieszne, ale dla mnie i chyba pozostałych ciekawskich ....chętnie to obejrzymy |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-05-01 20:59:11 Chętnie i ja to zobacze. Miałem zamówiony taki czujnik ale niestety nie odebrałem. Nie udało się. Czasu nie było. Kruliczek mi zamówił. Jak by jeszcze odebrał to było by super
Jeśli chodzi o kontrolki drzwi jak w temacie to kosztuja one po 5 zł. Tylko w drzwiach kierowcy kosztuje jakieś 6 zł. Chodzi mi o te czujniczki w drzwiach. Musze kupić, bo mi nie działaja jka powinny. Nie załączają oświtlenia kabiny... Działa poprawnie tylko kierowcy. [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2008-05-01 21:01:20 ] |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-05-01 21:23:14
No ciekawe jak Ty to sobie wyobrażasz, skoro jest schowany w błotniku ----------------- czasem tu zaglądam |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-05-02 17:28:14
No właśnie dlatego, że nigdy wcześniej tego ustrojstwa nie widziałem ...to sobie nie wyobrażam ...i chciałem to zobaczyć |