[126p] Gaźnik dell orto FZD - jakie one mają zastosowanie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie ?

Szukałem po róznych forach i znalazłem jedynie opinie ze nadają się do średnio kręcących się silników ?

Może ktos miał styczność z tymi gaźnikami ?

dla mnie ten gaznik wyglada jak polowka dhla, przypuszczam ze ma jego bebechy
widzialem kiedys jakies wloskie mini wlasnie z bateria 2 takich gaznikow, opis osiagow byl budzacy respekt wiec nie wiem czy opinia ktora przytoczyles jest miarodajna

pytanie czy moje przypuszczenia sa sluszne??

w sumie chetnie 2 takie byl przygarnal - lubie eksperymenty

swiatek budowal jeden z silnikow dla swojego syna na takim gazniku moze u niego dostaniesz wiecej info

-----------------
W aucie rajdowym przemierzam trasę,
Czuję jak pęd już w fotel mnie wbił,
I tylko tego się boję czasem,
że silnikowi nie starczy sił.

Może ma ktoś taki gaźnik do sprzedania? + części do fiata 126 (abarth) typu pokrywa zaworów, miska...
tel 692864004

[ wiadomość edytowana przez: maciek2000 dnia 2009-09-05 12:53:00 ]

Poziome gaźniki z reguły używane są do osiągania wysokich obrotów i wysokich mocy więc nie widzę powodów dlaczego i tym razem miało by być inaczej. Zresztą wszystko zależy od regulacji: średnicy gardzieli, rozpylacza, dysz, rurek emulsyjnych. Silnik w maluchu powinien śmigać na tym, że aż miło. Fabryczne maluchy grupy2 miały motocyklowy poziomy gaźnik angielskiej firmy Bing. Na nim uzyskiwano z 650 ok 60KM przy 7000 obr. Napisz jaką średnicę gardzieli i rozpylacza ma twój gaźnik. Może to pozwoli coś konkretniejszego ustalić. Mi też wygląda to na połówkę dhla.

yyyy....chlop to pisal jakies 1,5 roku temu?

Fcuk! Dopiero teraz zobaczyłem datę. Heh no cóż ale jestem po "nieco" zakrapianej imprezie. Wybaczcie lub wywalcie mój post w kosmos.

Ok to jaki gaźnik dobrze się sprawuje oprócz dell orto?
Ja słyszałem, że mikuni daje zadowalające wyniki.