Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Stahu LOB WETERAN MV6 wieś z tramwajami | 2008-04-27 07:35:00 Jest zestaw naprawczy 2 sprężyny+ kołki do kupienia. W sklepach z częściami można znaleźć. Dokładnie nie pamiętam bo dawno to było ale wymiana to banał jakiś. Trzyma się taka sprężynka na dwóch kołeczkach. Można jeden wybić, włożyć sprężynę i wbić. |
berni19 OPEL OMEGA Tczew | 2008-04-27 22:39:03 rozbierac nie rozbieralem, ale wyciagnalem po jednej sprezynce wystajacej z jednego i drugiego kola, dlatego wiem, ze sprezynki sa do wymiany. Nie jestem jednak pewny czy nie peklo cos innego, jakas sprezyna ktora dociska hamulec reczny do dolu. |
Holbi LOB SYMPATYK OPEL OMEGA B 2.0 16V Świdnica | 2011-12-30 20:00:30 Też miałem linkę strasznie luźną, do tego stopnia że latała i obijała się o wał i wkurzała niesamowicie,a jedynym wyjściem było lekkie zaciągniecie reczego..a tu z kolei kuło w oczy kontrolka na zegarach.
winowajcą okazał się chwytak jednej strony linki przy kole.to taka blaszka z oczkiem na końcu, gdzie opiera się osłona linki i u mnie rozgieło się to jakoś samo i osłona weszla w to oczko zwalniając naprężenie sprężynki i całej linki. przy okazji od razu też wymienione szczęki i klocki, przetoczony bęben i tarcza, niestety kołki i sprężynki zostały stare bo strach to było wybijać, bo jakiś słaby dostęp od drugiej strony kołków.. jak będzie ciepło to się obejrzy to jeszcze raz |