[ASTRA F] - Stukanie w okolicach lewego przodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

W mojej Astrze F 1.6 8v cos ostro stuka w okolicach lewego przodu. Pojechałem na stacje diagnostyczna i mówia ze w zawieszeniu i na półosiach nie ma rzadnych luzów i nic nie potrafili stwierdzić. Stukanie pojawia sie na nierównościach oraz po zmianie boiegów przy puszczaniu sprzęgła. Może ktoś z Was juz miał tego typu problem... Strzsznie mnie to wnerwia bo nie lubie jak nie wiem co sie rozlatuje

Z góry dzieki za pomoc

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Forest dnia 2008-05-09 05:39:17 ]
[ powód edycji: TEMAT! ]

poduszki pod silnikiem/skrzynią ????

Ja bym tez sprawdził poduszkę pod skrzynią, ewentualnie sprzęgło .

No własnie mechanik wykluczył także poduszki bo ponoć są OK. Ale zastanawiam sie właśnie nad sprzęgłem bo jak podniose auto na lewarku i ruszam na boki kołem (na biegu) to w sprzęgle ostro coś zgrzyta więc może tam tkwi problem. Nic, trzeba bedzie zrobić to sprzęgło i zobacze co bedzie dalej.

Może przednie tuleje wachaczy.Też coś takiego miałem, po wymianie uciszyło się.

No właśnie problem w tym, że mam wyminione całe wachacze kompletne i końcówki drażka stabilizatora i dalej wali.

kolego a sprawdzał ci mechanik łożysko i gumę mcpersona? małe prawdopodobieństwo żeby to było to ale jest taka możliwość. napisz mi na priv u jakiego mechanika byleś. są jeszcze gumy drążka stabilizatora ale one nie stukają przy zmianie biegów.

mralien jedz sprawdzić całe zawieszenie jeszcze raz na ul:cebuli u ciebie w mieście

ja bym jeszcze wział pod uwage klocki hamulcowe

znajomemu własnie stukały niemiło gdy latały na prowadzeniu zacisku .

No i problem rozwiązany Stukanie spowodowane było uszkodzoną końcówką drążka kierowniczego. Tylko sie zatanawiam nad sensem istnienia stacji diagnostycznej która nie potrafiła tego stwierdzić...

Dzięki wszystkim za zainteresowanie problemem

Pozdrawiam