Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
X20XEV Omega 2.5 DTi automat Bobrowniki | 2008-06-26 09:18:43 Witajcie!
Powiedzcie, czy też tak macie w swoich automatach, że gdy temperatura powietrza wzrasta powyżej ok. 27st.C, to przy ruszaniu automat chwilę się zastanawia "jechać czy nie jechać". Trzeba trochę więcej dodać gazu aby ją przekonać. Jak się już zdecyduje na jazdę to wszystko jest OK. Gdy tylko temperatura spada poniżej tej temperatury (rano, wieczorem) to skrzynia reaguje normalnie. -- Pozdrawiam Ryszard |
chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2008-06-26 14:59:10
Wyje pewnie wisco, a jezeli oprocz samego wisco tez myslisz ze cos innego zamula silnik to ja stawiam zla dawke paliwa. Mialem to przez dwa lata. Objawy byly bardzo meczace (chyba ze dolalem oleju roslinnego). Po ustawieniu dawki paliwa na wlasciwa mam kompletnie inne auto, dla ktorego nawet wisco nie stanowi jakiegos znacznego obciazenia (choc ciutke czuc). |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2008-06-26 15:39:54
od kiedy uruchomiłem klimę problem wiskozy sie rozwiązał w upalne dni, 30 stopni i wisko mi chodzi na pół biegu gdyż chłodzą go dwa wentylatory z klimy które zawsze sie kręcą po włączeniu jej A wisko rzeczywiście daje niesamowity opór, do setki rozpędza sie o 2 sek dłużej na zatartym lub załączonym no i pewnie swoje więcej pali silnik. |
X20XEV Omega 2.5 DTi automat Bobrowniki | 2008-06-27 09:07:18 Witajcie!
Mnie też wyje jak jest ciepło, ale nie wiązałem tego z przymuleniem. Ale może macie rację.
Zastanawiam się czy znajdę kogoś takiego, kto mógł by to zdiagnozować, bez wymiany połowy zespołu napędowego W ubiegłe lato też miałem takie przymulenie ASB ale przyszła jesień i zapomniałem o tym bo problem zniknął.
Klimę mam cały czas na AUTO. -- Pozdrawiam Ryszard |
BoruPl DEADSOUL Opel Omeba B Combi Cd Wroclaw | 2008-06-27 12:15:14 Czujnik jest z boku bloku pod kolektorem wydechowym. Jesli masz silnik v-ki to masz po obu stronach. |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-06-27 18:29:38 Zrób może stall test, było o tym w wątku o konwerterze; wykluczymy wtedy defekt w asb. |
chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2008-06-27 22:39:41 BoruPL zlituj sie... myslalem ze sie sam polapiesz i nie pisalem wczesniej bo po co, ale widze ze trzeba... gdzie Ty masz czujnik spalania stukowego w DIESLU? Czasem warto looknac komus w podpis, a jak nie wystarcza toto to trzeba spojrzec do profilu.
ps. jezeli juz chcesz wydawac kase na cos, to na prawde proponuje zaczac od samego sprawdzenia dawki paliwa... [ wiadomość edytowana przez: chemik333 dnia 2008-06-27 22:40:46 ] |