Czasmi "ściąga" samochód... maglownica?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem,

Na prostej i równej drodze ściąga mi samchód w lewo i to dość mocno. Kiedy zatrzymam się i wykonam pełen skręt w prawo CZASAMI słychać takie „puknięcie” jakby coś gdzieś przeskoczyło w układzie kierowniczym. Wówczas po wyprostowaniu kół samochód jedzie prosto jak strzała. Skręcenie kół w przeciwną stronę zawsze pomaga. Na początku myślałem, że to końcówki drążków, wymieniłem na nówki i problem nadal się pojawia. Czy przyczyną może być maglownica?

Może być tak jak mówisz tzn.maglownica. Zobacz jak tam pompa wspomagania... U mnie też ściągało ale przyczyną były nie tylko
zużyte gumy zawieszenia ale także ale i ścięte opony. Sądząc po tym jak mówisz że cos przeskakuje w maglownicy to pewnie ona nawalila,może listwa zębata jest uszkodzona.

a może przeguby??

tuleje na wahaczu ???

A powiedz mi czy tak samo mocno sciaga jak np:
1.Dajesz gazu ostro
2.Hamujesz
3.Jedziesz na luzie
Jeżeli we wszystkich 3 tak samo to sprawdzilbym maglownice,jezeli nie to moga to byc gumy albo nawet przegub...

.... ja bym obstawiał tuleje wahacza ....

Watpie czy tuleje,skoro mowi ze mu cos przeskakuje to pewnie maglownica uszkodzona i gubi sie zbieznosc... Takie jest moje zdanie

Cytat:
2008-07-18 13:31:55, Sjepka pisze:
A powiedz mi czy tak samo mocno sciaga jak np:
1.Dajesz gazu ostro
2.Hamujesz
3.Jedziesz na luzie

Jeżeli we wszystkich 3 tak samo to sprawdzilbym maglownice,jezeli nie to moga to byc gumy albo nawet przegub...

Jeśli już ściąga to ściąga z taką samą siłą w trakcie hamowania, przyspieszania czy jazdy na biegu jałowym.

Rozmawiałem z mechanikiem, który również podejrzewa maglownicę....