Podłuznice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moze ktos wie czy mozna kupic nowe lub ich reperaturki

A ile jeszcze tematów założysz na ten temat?

Cytat:
2008-07-21 20:58:30, marcin19845 pisze:
moze ktos wie czy mozna kupic nowe lub ich reperaturki

ciezko kupic takowa rzecz szukaj na szrotach itp.

Cytat:
2008-07-21 21:01:08, PawBur pisze:
A ile jeszcze tematów założysz na ten temat?

Maslo maslane bez obrazy

Cytat:
2008-07-21 21:07:56, Sjepka pisze:
Maslo maslane bez obrazy

Fakt - nie zwróciłem uwagi, ale tematów o rdzy, spawaniu, kupnie podłużnic jest multum. I to jakieś były chyba wczoraj, wystarczy zajrzeć na 2 czy tam 3 stronę. A tu kolega najpierw pyta się o spawanie, potem o podłużnice, a za chwilę wątek o reperaturkach błotników się pojawi

Cytat:
2008-07-21 21:19:05, PawBur pisze:
Fakt - nie zwróciłem uwagi, ale tematów o rdzy, spawaniu, kupnie podłużnic jest multum. I to jakieś były chyba wczoraj, wystarczy zajrzeć na 2 czy tam 3 stronę. A tu kolega najpierw pyta się o spawanie, potem o podłużnice, a za chwilę wątek o reperaturkach błotników się pojawi

Czasami opcja "Szukaj" boli,ale coż...

Powiem ci tak jak powiedział mi gość który coś na ten temat wie.
Reperaturkę (o ile ją dostaniesz) jest trudniej wstawić niż zrekonstruować stare od podstaw z profila zamkniętego. Podłużnica jest zgrzewana z podłogą i każdy zgrzew trzeba rozwiercać aby wywalić starą potem pospawać braki w podłodze bo napewno są. A następnie wstawić reperaturki. Niestety nikt ci ich nie połączy z podłogą zgrzewem. A materiał z jakiego są produkowane nie wytrzyma dwóch sezonów. Po co komplikować sobie życie i komuś kto ma to naprawiać.
Za rekonstrukcję dwóch podłużnic z ocynkowanego profila o grubszych ściankach niż orginał, podłogi (pod podłużnicami), konserwację profili od środka i na zewnątrz 200zł/sztuka to chyba nie drogo?