Czyszczenie szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!!
co polecacie do czyszczenia szyb, jaki srodek??
porobily sie na bocznych szybach zacieki, pozostalosci po kroplach deszczu...
czym to najlepiej usunac??

Clin ;> + sciereczka do szyb jan niezbędny zestaw godny polecenia ;>

żaden Clin!!!
Płyn do spryskiwaczy!!!

gdyby dzialaly takie srodki to bym w ogole nie zaczynal tematu

usuwal ktos moze te krople z szyb, tak jakby wżarte w szybe??

Są takie środki (w zraszaczu) do czyszczenia kabin prysznicowych.
Szybko i łatwo usuwają zacieki i kamien z szyb.

1. Ocet.
2. Lapex.
3. Kwas solny (roztwór).

Jak nie pomoże to pozostaje z tym żyć, albo wymiana szyby.
Niestety szkło podlega korozji i to na skutek wody, która wytrąca zawarte w nim krzemiany. Skutkiem tej reakcji jest biało-siwy nalot na szkle, który jak doświadczamy bardzo trudno usunąć.

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2008-07-26 22:12:15 ]

a moze ktos ma pomysl czym usunac

nie wiem jak to nazwac...
ale najprawdopodobniej zrobil mi to diax i iskry z niego lecace... takie kropki jak zgorzel..

Cytat:
2008-07-26 22:07:11, koniuXR3i pisze:
a moze ktos ma pomysl czym usunac nie wiem jak to nazwac... ale najprawdopodobniej zrobil mi to diax i iskry z niego lecace... takie kropki jak zgorzel..

Szyba w takim razie popalona

DO WYMIANY !!!

Cytat:
2008-07-26 22:07:11, koniuXR3i pisze:
a moze ktos ma pomysl czym usunac nie wiem jak to nazwac... ale najprawdopodobniej zrobil mi to diax i iskry z niego lecace... takie kropki jak zgorzel..

No ciężko będzie, jeśli wada ma charakter wtopienia to już nic nie pomoże. Polerowanie też odpada, tak głęboka ingerencja w szkło spowoduje powstanie soczewek, a całej szyby nikt nie spoleruje, gdyż taniej wyniesie jej wymiana.

Cytat:
2008-07-26 22:15:55, DarasBB pisze:
Szyba w takim razie popalona DO WYMIANY !!!

Dokładnie, tego już niczym nie szczyścisz. Kumpel miał tak szybę popaloną od kątówki

Cytat:
2008-07-26 22:05:26, jerico pisze:
1. Ocet. 2. Lapex. 3. Kwas solny (roztwór). Jak nie pomoże to pozostaje z tym żyć, albo wymiana szyby. Niestety szkło podlega korozji i to na skutek wody, która wytrąca zawarte w nim krzemiany. Skutkiem tej reakcji jest biało-siwy nalot na szkle, który jak doświadczamy bardzo trudno usunąć. [ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2008-07-26 22:12:15 ]

bede kombinowal
dzieki