Środki czystości

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pewnie było tysiąc razy ale zakładam wątek, w którym można polecić środki do pielegnacji auta, których używacie.. i które są godne polecenia ;>

zaczne od siebie:
Wosk: Turtle Wax (zielona puszka, świetnie sie rozprowadza, łatwo poleruje i efekt trwały)
Kokpit: Moje Auto Nano (mat lub błyszczacy) (nie paćka sie łatwo i nie paruje zbyt szybko)
Zapach: AmbiPur
Oponki: Prestone Tire (w pojemniku z pompką) drogi ale nawet ze starych siwych opon wyiągnoł trwałą czerń

(jak sie nie spodoba wątek prosze o usunięcie)

[ wiadomość edytowana przez: djtados dnia 2010-03-02 20:06:04 ]

WOSK - nie uzywam. Najwyzej pasta tempo miejscowo

Kokpit - PLAK ale bez owocowych zapachow

Zapach - nie lubie zapachów w aucie

Oponki L czasem stosuje srodek z firmy Moje Auto albo Autoland

SZAMPON : rewelacyjny z tesco firma MOTORYNKA

Szampon : BioLine : AUTOSHAMPOO Z WOSKIEM - niedrogi, bardzo wydajny i ładnie się błyszczy karoseria po myciu
Wosk: K2 : TEMPO
Zapach : Wunda Baum Nió Kar lub Blak Klasik
Wnętrze : Plak
Oponki : Plak - bo mi się skończyło czernidełko - musze jakieś kupić

A ja mam jeszcze takie pytanie do Was - po myciu samochód poprostu sobie zostawiacie żeby wyschnął i wszystko, czy pucujecie ? bo ja po spłukaniu samochodu, jak nie mam żadnej pasty, wosku to ircha w dłoń i cheja pół godziny z głowy na wycieranie i pucowanie

[ wiadomość edytowana przez: essimk5 dnia 2008-07-29 21:24:59 ]

ja myje wstepnie aktywna piana płucze woda szampon i pozniej ircha naturalna z holandii nawiozłem bo dawali nam co 3 dni do czyszczenia nowe ;> i sciereczka z mikrofibry jan niezbedny i zero zacieków, tylko nie myje na pełnym słońcu raczej pod wieczor bo granat sie tak rozgrzewa ze zaraz caly suchy z zaciekami jest ;>

Mycie - sama woda + 'magiczna' rękawica zeptera, polerowanie ściereczką z mikrofibry do sucha.
Pielęgnacja plastików - Porzelack - Vinyl
Pianka do tapicerki firmy KENT.

Więcej nie używam.

Cytat:
2008-07-29 21:22:52, essimk5 pisze:
A ja mam jeszcze takie pytanie do Was - po myciu samochód poprostu sobie zostawiacie żeby wyschnął i wszystko, czy pucujecie ? bo ja po spłukaniu samochodu, jak nie mam żadnej pasty, wosku to ircha w dłoń i cheja pół godziny z głowy na wycieranie i pucowanie [ wiadomość edytowana przez: essimk5 dnia 2008-07-29 21:24:59 ]

Mi osobiście doprowadzenie auta do stanu używalności zabiera kilka ładnych godzinek Po umyciu nie zostawiam auta żeby wyschło bo potem ciężko zpucowac To od razu po opłukaniu wjeżdżam se autem do garażu , i po prostu z ciągam z niego wodę kilka szmatek w łapę i wio i dopiero potem na sucho jak mam siłę to wosk , a jeśli mi sie już nie chce to mam takie gąbeczki do polerowania ... i pucuje aż sie błyszczy

w kazda soboite myjka bezdotykowa(srodki CAR WASH)
w srodku odkurzac i plak mat
zapach jakis ambi pur
zawsze w srodku ma byc czysto
nie lubię chlewu

mycie-woda z szamponem do wlosow nie ma nic lepszego
srodek-plak i odkurzacz
zapach-ambi pur
co drugie mycie nakladam mleczko nablyszczajace firmy boll polecam

-zapach - zawieszka FEFKowa, jak nowa to zapachnie ze 2 dni w okresie zadaszenia (zima) w letnim wisi bo ladnie wyglada, pozatym w cabrio zapachy raczej odpadaja bo i tak nic nie czuc jak sie daszek otwiera co chwila.
-mycie - co popadnie, ostatnio mam jakis z BIOLINE i K2 z woskiem, uzywam na przemian
-daszek zazwyczaj myje szamponem razem z calym autem, ale czasem dobrym/markowym plynem do mycia naczyn
-daszku jeszcze nie konserwowalem ale bedzie IMPREGNAT DO NAMIOTOW
-wosku nie uzywam ostatnio
-poleruje TEMPO od K2 albo DRUCHEMY (zalerzy jak mi sie kupi)
-plastiki na zewnatrz - PLAK 2 razy do roku.
-plastiki wewnatrz - PLAK
-tapicerki ostatnio nie pralem, a tak to co mi poleca w sklepie
-pozatym ODKURZACZ
-oponek nigdy nie czernilem:/
-a no i oczywiscie plyn do szyb, CLIN albo cokolwiek co mam w domu

[ wiadomość edytowana przez: zenq dnia 2008-07-31 14:39:35 ]

Cytat:
-daszek zazwyczaj myje szamponem razem z calym autem, ale czasem dobrym/markowym plynem do mycia naczyn

płyn do mysia naczyń zawiera sól i nie powinno się im myć
u mnie tak :
mycie - szampon jakiś z orlenu
wnętrze plastiki - plak raz na tydzień siedzenia i tapicerka wanisz
szyby - clin lub jakiś środek z orlenu

myje sama wodą, ew jadę na myjkę gdzie - woda + szampon + gorący wosk

wnętrze - plak + jakaś pianka do skóry
zewnątrz - cos jak "OPONA" z BP co nadaje połysk.........

[ wiadomość edytowana przez: djtados dnia 2010-03-02 20:04:47 ]