[Ogólne] Ubywa płynu do wspomagania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie szybkie pytanie, ubywa mi z połowę płynu do wspomagania po przejechaniu kilku km. Co może być przyczyną i gdzie tego szukać? Bardzo proszę o szybką odpowiedz.

[ wiadomość edytowana przez: thomas77 dnia 2012-11-03 16:33:52 ]
[ powód edycji: poprawa tytułu ]

u mnie przetarł się zbiorniczek o pasek. Zalepiłem żywicą....
A kapie Ci gdzieś?

Tak kapie. Po trasie zostawię samochód to na następny dzień jest kałuża pod autem

Cytat:
2008-08-18 10:10:57, bobas_sk pisze:
Tak kapie. Po trasie zostawię samochód to na następny dzień jest kałuża pod autem

a w którym miejscu cieknie? Podłóż gazetę i zobacz...może z pompy, może ze zbiorniczka, albo z węży...

tak to wygląda a może tylko nie dokręcony dekielek od zbiorniczka jest przyczyną?

a uszczelniacz przekładni kierowniczej sprawdzałeś? w miejscu gdzie maglownica łączy się z kolumną ...(przy pedałach)

karcher i rano mozna szukac dziury
takie ilosci to musi byc gdzies dziurka

panowie, odświeżę trochę temat.

W moim przypadku ubywa olej do wspomagania, ale nigdzie nie ma kałuż ani dziur(prawdopodobnie). W samochodzie po jego nabyciu wymieniłem olej do wspomagania, zdążył przez ok. półtora miesiąca połknąć ze 150ml oleju. Jakieś propozycje, gdzie szukać przyczyny?

150ml przez półtora miesiąca to plamy nie zostawia, gdzieś się poci, karcher i myjesz, potem jedziesz i na końcu oglądasz. Poczytaj cały temat, jest trochę opisane. Szukaj na połączeniach węży, pompie, maglu i przewodach, generalnie cały układ. Na pewno gdzieś jest mokre, polepione.

niuniek, wkładasz głowę pod kierownicę i patrzysz za pedały na gumę co osłania kolumnę kierowniczą(gimnastyka panie), zdejmujesz osłonę gumową(chyba w kształcie jajka) i widzisz simmering na maglownicy, jak mokry to wymieniasz, dostęp trudny ale wymiana łatwa i nie droga.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

jeśli to będzie ten simmering to tanio oddam nówka nie śmigana

Takie ilości płynu to tak jak Kleszczak pisze.. najczesciej pada wlasnie ten simerring..

Uwaga, są 2 rodzaje uszczelniaczy zależnie od posiadanej maglownicy, z czego jeden jest w wymiarach calowych i jest ciężko dostępny, a drugi w metrycznych. Ten drugi mam nowy bo mi nie pasował, a ten pierwszy mogę bez problemu załatwić

dzięki Wam ślicznie, teraz w weekend nie będę nic w essim skubał, w tygodniu powinienem się nim zająć. Jeśli będę czegoś od Was potrzebował to dam Wam znać

link rozumiem, że to jest to?

[ wiadomość edytowana przez: maciusz dnia 2012-11-03 16:26:00 ]

[ wiadomość edytowana przez: Karolyna dnia 2012-11-21 08:57:19 ]