[MK7] Wymiana rozrządu razem z pompą ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, przymierzam się do wymiany rozrządu w mk7 1.4 i mam pytanie czy pompa wodna chodzi na tym samym pasku i czy trzeba ją też wymieniać ?

poczytaj troche i sam podejmij decyzje.
KLIK

Wymieniłem pompe na jakąś tam podróbke przy wymianie rozrządu (koszt 120zł). Starą całe szczęście zachowałem bo ta wymieniona rozleciała sie po 10 000, założyłem starą. Póki co jeździ a zrobiłem 23000 na niej.

Ja bym wymienił pompe! Najlepiej na jakąś meyle lub SKF

Ja też bym się nie zastanawiał. Wymieniaj pompę odrazu z rozrządem.
Ja tak nie zrobiłem wymieniłem rozrząd a za rok poleciała mi pompa i wtedy koszty podwójne. Kupiłem SKF bo na forum chłopaki polecają.

pozdr
Piotrek

temat nie dawno przerabiany! tak ciezko zajrzec w wyszukiwarke i wpisac rozrzad?

Ode mnie też zdecydowane TAK, już dwa razy zmieniałem pompę "pozaprogramowo", raz po 60000 od wymiany rozrządu, więc do wymiany poszło wszystko, drugi raz 3000 (sic!) po rozrządzie, skończyło się na wymianie pompy na SKF i paska, bo wyrzucać nowe rolki i napinacz MC to już przesada.

Mechanik oglądał pompę przy wymianie nierządu, wyglądała ok, luzu nie było. Zrobiłem długą trasę, rozsypało się łożysko i zaczęła wyć, na szczęście pompowała i nie ciekła.

Więc tak.... rozrząd wymieniłem sam, bez pompy bo autko niedawno kupione i ponoć była wymieniana.
Pochwalę się że rozrząd wymieniłem sam na parkingu i lewarku. Zajęło mi to 2 godzinki spokojnej roboty więc jak padnie pompa to sobie wymienię, hehe