Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SPI FSO 125p ME + LPG Bytom | 2003-07-28 22:22:37 A ja bym stawial na zaplon mialem identycznie to samo, niewiem moze sie myle |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2003-07-28 22:32:34 Witam, byłem w Chłapowie rok temu, bardzo sympatyczne miejsce.
Co do twojego problemu to naprawde nie wiem... Kabelek niebieski to ten od modułu? wymieniłeś na nowy czy połączyłeś stary? Jeśli naprawialeś stary koniecznie wymień go. Potem sprawdź cewke i dać znać jak będziesz mógl. (a może modul uległ uszkodzeniu ) |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2003-07-28 22:43:57 Słuchaj a nie strzela Ci "zapłon"? Jeżeli nie to problem jest z cewką, lub modułem. Aczkolwiek ja bym obstawiał okolice kopułki... |
PAGAN Wwa | 2003-07-28 22:56:47 e tam cewka, fajne dupy sa na plazy? |
Bialy (A) Miłośnik FSO wawa | 2003-07-28 23:17:54 Wuahahahahaha
Pagan jak zwykle z grubej rury ----------------- --- Biały --- ten zły admin |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-07-28 23:35:13 Ja tez bylem w Chalpowie rok temu na polu namiotowym "Alexa" |
dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2003-07-28 23:42:27 A ja jestem aktualnie jakieś 100 km od Chłapowa, a jutro będę znacznie bliżej, bo jadę odwiedzić Spajka i Burzę (o ile jeszcze bawią na wybrzeżu) - pogoda lekko szwankuje ale miejmy nadzieję, że to chwilowe.
Pagan - komisyjnie odbędę patrol na plaży celem trafnej odpowiedzi na Twe zapytanie |
dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2003-07-28 23:54:17 Janio, nie mógłbym nie spełnić Twojej prośby.
Pozdrowienia z Bytowa. |
thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-07-29 23:08:07
Otoz zapomnialem napisac ze strzela !!! Czyli co mam zmienic ten "łatany" kabelek ?? Moge swobodnie podmienic go na caly nowy ?? Chodzi o ten niebieski od modulu do kopulki ?? pozdr |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-07-29 23:27:49 Wymieniaj kabelek to na 99,9% on.
Miałem to samo. Coś mi powyżej 2500 jakby odcinał zapłon. Wymiweniłem na nowy, pochodził jeden ( tak JEDEN !! ) dzień i znowu to samo. Już myślałem że to coś innego, ale coś mnie podkusiło żeby kupić jeszcze jeden i podmienić i pomogło. Te kabelki do są do d..y, robią je chyba niewidomi na Kamczatce. Wymień kabele, koszt ok 10zł, a powinno pomóc |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2003-07-29 23:28:39
Słuchaj dzisiaj miałem dokładnie to samo i pierwsze co zrobiłem to udałem się do sklepu i kupiłem przewody WN (z Ełku). Przy okazji trochę ustawiłem zapłon i jak ręką odjął. |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2003-07-29 23:32:51
No dobre kable to nie jest koszt 10zł, a przynajmniej 30zł (ja tyle zapłaciłem u znajomego za te z Ełka). A te najlepsze, których nigdzie nie mają to ponad 50zł kosztują. |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-07-29 23:34:51 Jeff, ja proponuję zacząc od czegoś tańszego. Na kable jeszcze zdążyć wydać. Najprawdopodobniej to zielony, a jak nie to kable/świece/aparat/silnik/samochód.... |
thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-07-29 23:38:39 Dzieki panowie za rady
Jutro postaram sie znalesc we wladyslawowie jakis sklep i kupie ten niebieski kabelek znaczy i bialy tez bo sa razem. Co do kabli WN to moze nie sa nowe ale nie sa tez stare ze 3 miechy maja i okolo 3000km. Teraz pytanie z zakresu adam slodowy radzi: Poniewaz moj budzet jest dosc ograniczony moze sam bym sobie zrobil taki kabelek mam troche przewodow mam wsowki i damskie o meskie mam nawet lutownice samochodowa no nawet mam miernik znaczy multimetr co sadzicie ?? I nastepne pytanie czy jest taka mozliwosc ze nie potrzebnie kupowalem cewke?? Moze ta stara byla dobra? Bo szczerze mowiac jak tak to wole jeszcze raz zmienic bo moja byla Marelli czy jakos tak a ta druga jest polska Jest jakis sposob co by ja sprawdzic np wyzej wymienionym miernikiem ?? pozdr p.s. da pagana jakies laski sie kreca po plazy ale dzis tak lało ze sie szybko zmylem na kwatere do janio mam cyfraka jak cos uchwyce to wrzuce na forum |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2003-07-29 23:42:52
Masz rację, ale u mnie to akurat WN okazały się winne, chociaż zielony też niekiedy daje powody do narzekania, a przy tym jest relatywnie drogi... |
thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-07-30 23:21:28 Wiem ze juz macie mnie dosc
Znalazlem sklep gdzie ten kablelek kosztuje 10,20zl takze nie tak zle jutro najdalej pojutrze sprawdze czy to wystarczy aby moj poldzio odzyskal swe moce A co do morza pogoda sie poprawila wiec laski wylegly na plaze mam foty ale nie bede ich wrzucal Janio i Pagan przez komorke bo to idzie jak ... no wlasnie Wrzuce jak wroce pozdr |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2003-07-31 00:32:54 Daj znać jak Ci pójdzie z tym kabelkiem. Cena raczej normalna, u mnie w Bydgoszczy ciężko byłoby coś taniej znaleźć. Jeżeli to nic nie da, ale mam nadzieję, że da to jak dla mnie winne są WN i źle ustawiony zapłon. W razie czego zacznij od regulacji zapłonu.
A odnośnie zdjęć to jak wrócisz to wyślij nam je mailem, albo załóż jakąś prowizoryczną stronę i tam je daj. |
thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-07-31 11:04:16 Jeff hehe niektorzy mowia o mojej stronie (link w podpisie) ze nie jest dobra wrecz mowia ze jest kiepska ale pierwszy raz ktos mowi ze jest prowizoryczna
To mi po ambicji pojechales wrzucam kilka fotek Aleja gwiazd sportu Sobieslaw Zasada Fotki z plazy Fotki z plazy Tu mieszkam tam w glebi pozdr p.s. wieczorem wrzuce wiecej no i moze dzis powalcze z kabelkiem |