URUCHOMIENIE FOTELA ELEKTRYCZNEGO ANGLIK.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkich sympatyków Omeg i proszę o pomoc zaznaczam szukałem w archiwum ale bez rezultatów.
Kupiłem kompletną skóre u MDABROWKA wersja angielska z pełną elektryka zamontowałem sam wszystko oprócz fotela pasażera tego z komputerem chyba pod siedliskiem sa 3 silniczki ale żadnego nie daję rady odpalić i fotel jest cały czs w pozycji lezacej POMOCY.
PTYANIE. Jak ominąc komputer lub prosze o namiar na porzadnego elektryka..speca od instalacji el. teren warszawy lub okolice .
ps.byłem już w 3 warsztatach kazdy sie boi podjąc naprawy...

Mam znajomego co to wlasnie robił wczoraj. Poprostu przełozył cała podstawe siedzenia ze swoich siedzeń tylko pare kabli przelutował i wszystko. Nie chciało sie nam obchodzic tego komputera. Jesli masz stare siedzenia z pełna regulacja to nie ma problemu z przelozeniem.

Dzięki za podpowiedż ale nie trafiona mój fotel ma tylko 1 silnik góra dól i nadajl nie przesune poszynie przód tył pozatym jak podpinam plus i minus do wtyczek od silniczków to nie działaja....co robić .
PS.Dzwoniłem nawet do AUTO-REMAR w-wa nie dadzą rady elektryk wyemigrował do NORWEGI......ktos moze pomóc najlepiej namiarem do fachowca teren w-wy i okolice..HELP HELP

Wtyczka do siedzenia składa się z dwóch części jadna z nich jest od zasilania silnika od komputera to on zmienia bigunowość, a druga chyba z cieńszymi kablami jest od wyłącznika krańcowego możesz tą część rozłączyć i powinno działać ( ja mam tak zrobione w swoim fotelu gdy zacieła się krańcówka i fotel się nie przesuwał)

Nadal porażka wtyczki sa takie jak opisałeś dwa kable plus minus do tego zespolone trzy kanelki nie połaczone z ta kostka probowałem na krotko spiać te plus minus lecz nie zadziałało ):na jednym przesuneła sie szyna do tyłu i juz nie wraca.......tylko jakiś z nagrodą NOBLA to rozszyfruje ja sie poddałem.....
PS. CZekam na namiar elektryka NOBLISTY z wawy lub okolic ):

twój fotel przesuwa sie do przodu ręcznie czy elektrycznie, czy sterowanie elektryczne jest do oparcia.

Witam staey fotel ma regulacje ręczna przód i tył ):elektryka tylko siedzenie góra -dól 1 silnik wyjscie 2 kabelki plus minus próbowałem jak podpinam sorę 1 fotel od ANGLIKA to wszystko działa extra natomiast drugiego fotela nie moge uruchomić jest jakieś wejscie do skrzynki chyba urzadzenie sterujace ale moja wtyczka nie pasuje.
PS. moim zdabiem ta puszka coś blokuje );MAM JUZ NASZYKOWANY MŁOTEK I PRZECINAK....

pewnie chodzi o to ze fotel pasazera ma komputer od pamieci i jest problem. bo same podlaczenie zasilania nic nie daje. Poprostu trzeba jakosc obejsc w/w niestety tego nie robiłem bo nie chciało sie nam tego robic. Tylko podmianka samego dolu szyn i wsio. poszukaj siedzenia z pełna regulacja i po problemie. moze byc welur.

Dzięki za radę znalazłem juz speca od instalacji elektrycznych itp zapisany na wtorek dam znać czy zrobił podobno coś sie obchodzi mostkuje itp.
PS.OBDZWONIŁEM 15 WARSZTATÓW BYŁEM W 4 NIE PORADZILI DOPIERO GOSCIU OD ALARMOW POWIEDZIAŁ ZE SIE PODEJMIE):
dzieki temu mam już lepsze samopoczucie):

JUZ PO KŁOPOCIE FOTELE ZAMONTOWANE MAM DOBREGO ELEKTRYKA WARSZAWA-WŁOCHY JAK KTOŚ POTRZEBUJE GAM NAMIARY.POZDRAWIAM USTERKA KOSZT 100 ZŁ.

Witam kolegów! Również planuje wymianę tapicerki na wersje angielska. Fotele, które oglądałęm mają regulację elektryczną tylko góra-dół, czyli jak te, które aktualnie posiadam wiec nie powinno być problemów. A jak wygląda sprawa z czujnikami poduszki w siedzeniu pasażera? Czy wogóle jest jakiś czujnik? Jak zrobić, żeby po wymianie foteli jeżdzić spokojnie z myślą, że w tej kryzysowej sytuacji wszystko zadziała ? Dzieki za info.

Z pozdrowieniami !

Mar