Jakie zawory carinie e?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam carine e 96r. 1.6 4a-fe 116km (bez learnburn), może mi ktos powiedziec czy zawory reguluje sie w niej ręcznie i czy hydraulicznie(czy sato zawory olejowe)?
znajomy mi powiedział ze mi wyreguluje jesli sa to zaw2ory mechaniczne jesli olejowe to on nie da rady dlatego mi zalezy na tej informacji

reguluje sie za pomoca doboru odpowiedniej grubosci plytek, mierzy sie szczelinomierzem srawdza na zimnym silniku.

mi jeden zawor stuka
no i mam dwie wiadomosci. dobra i zła. dobra to taka ze regulacja kosztuje 15 zeta. a zla to taka, ze jest to 15 zeta od zaworu. a jest ich 16

podobno mi tez stukaja zawory i trzeba wyregulowac
co do tych plytek to trzeba miec nowe czy jak?

tak pozatym to do wymiany ida kable(kager innych nie moglem dostac bo aparat mam bosch, kopulka kw , palec bosch no i swiece bosch 4 plus ale wlasnie sie tad tymi swiecami zastanowiam bo moze by kupił denso ale nie wiem jakie były montowane w orginale(bo tak jak pislem wczesniej mam aprat zap. boscha) odradazm zakup kabli jc niby ze pasuja do e a gówno bo ta sa kable do II i wogóle straszny szajs jakby ktos mial jakiej uwagi co do swiec proszę o info

Wszystko o regulacji zaworów w Carinie E i nie tylko znajdziesz TUTAJ
Pozdro.

Cytat:
2008-12-09 17:50:42, kleeb pisze:
mi jeden zawor stuka no i mam dwie wiadomosci. dobra i zła. dobra to taka ze regulacja kosztuje 15 zeta. a zla to taka, ze jest to 15 zeta od zaworu. a jest ich 16

Przesadzasz - jak jeszcze miałem normalną ( czytaj : niepopsutą przez fachoffcuf ) głowicę, to rzadko wymieniałem więcej niż 3-4 płytki - reszta szła zamiennie.

pzdr

no wasnie ja przez takiego fachmana stracilem 500 zl bo nie zauwazył zjebanego gniazda zaworu i 2 razy mi glowice zakładal(sama glowice sam juz wiozlem do specjalistycznego zakładu w garwolinie) no olej uszczelki kupowalem jescze raz