Nagrzewnica. Pomocy bo mnie zaraz trafi :(.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od 2 miesięcy mam problem. Mianowicie dywanik i podłoga na miejscu pasażera jest wiecznie mokra. Tam gdzie trzyma się nogi. Na początku myślałem że to woda i mam dziurę a podłodze ale ta ciecz była lepka, wasz wniosek był taki że to płyn chłodniczy uchodzi z nagrzewnicy. I faktycznie, mokre jest już u góry pod deska a płynu chłodniczego ubywa mi w tempie pól litra na 500km. Dywanik wiecznie mokry, podłogę jak naciśnie się palce to woda wysącza się z materiału, tragedia. Jak się dobrać do tej nagrzewnicy żeby tą dziurę załatać? Muszę to zrobić bo leje coraz bardziej.

hm możliwe że Ci się leje z grodzi pod akumulatorem, miałem podobny problem że miałem mokro w aucie i to była wina grodzi pod aku, uszczelniłem i luz, sprawdź sobie jeszcze czy nie masz poluzowanego któregoś węża od nagrzewnicy bo może z niego się lać do środka auta,w najgorszym razie z nagrzewnicy, koszt na allegro to około 50-80 zł, ,żeby się do niej dorwać i mieć dużo miejsca na to musisz: spuścić płyn chłodniczy,odczepić węże od nagrzewnicy w komorze silnika, zdjąć kierę ,deskę rozdzielczą i tunele od nawiewów odpiąć,nagrzewnica trzyma sie na kilku śrubkach,odkręcasz je i wychodzi cała, otwierasz ja , uszczelniasz albo wymieniasz ,jak wolisz...

nie wiem w czym problem, wymien nagrzewnice i po problemie
wymiana

o a jednak jest fotorelacja , zapomniałem napisać że fotele trzeba odkręcić i aku odpiąć

Sprawdz smakowo co Ci tam leci - dotknij palcem i kropelke na jezyk - plyn ma specyficzny smak (dla porownania wetknij palucha do zbiorniczka ) - wypluj to pozniej

Zobacz ile nowe nagrzewnice kosztuja,jesli nie majatek kup nowa lub odkogos z klubu kto auto rozbieral i mial super ogrzewanie - bo szkoda roboty na kupowanie z allegro zatkanych nagrzewnic z ktorych pozniej letnie powietrze leci.
Demontaz jak Mikatt opisal

Dzięki wielkie, zabiorę się za to niedługo .

Cytat:
2008-12-26 13:39:20, Seba pisze:
Sprawdz smakowo co Ci tam leci - dotknij palcem i kropelke na jezyk - plyn ma specyficzny smak (dla porownania wetknij palucha do zbiorniczka ) - wypluj to pozniej Zobacz ile nowe nagrzewnice kosztuja,jesli nie majatek kup nowa lub odkogos z klubu kto auto rozbieral i mial super ogrzewanie - bo szkoda roboty na kupowanie z allegro zatkanych nagrzewnic z ktorych pozniej letnie powietrze leci. Demontaz jak Mikatt opisal

A jak to koty zakradaja sie noca i sikaja mu na dwanik to nie wiem czy to bedzie takie mile probwac ta substancje

Cytat:
2008-12-27 23:53:19, mefis22 pisze:
A jak to koty zakradaja sie noca i sikaja mu na dwanik to nie wiem czy to bedzie takie mile probwac ta substancje

nawet jeżeli, to kolega i tak owych substancji nie rozpozna bo musiałby miec do tego próbke testową z orginału

Cytat:
2008-12-28 00:38:38, Remarq pisze:
nawet jeżeli, to kolega i tak owych substancji nie rozpozna bo musiałby miec do tego próbke testową z orginału

Cytat:
2008-12-27 23:53:19, mefis22 pisze:

a to jest cabrio? bo inaczej to te koty niezłe magiki musiałyby być, no chyba że ess jest jak szwajcarski ser

potrzebuje dostac się do nagrzewnicy, czy ktoś ma jakies fotki jak się tam dostac bo link do fotorelacji nie hula.

zdejmujesz kierkę, kokpit, tunel środkowy, wyjmujesz nagrzewnicę z obudową, a później z niej nagrzewnicę.

w moim MK7`98r TD rozbierałem całą deskę żeby się dostać do nagrz.

http://img341.imageshack.us/gal.php?g=nagrzewn6.jpg

[ wiadomość edytowana przez: sajmon1 dnia 2009-06-24 08:16:44 ]

Cytat:
2009-06-24 07:57:27, sajmon1 pisze:
w moim MK7`98r TD rozbierałem całą deskę żeby się dostać do nagrz.

to właśnie napisałem...

chce zdjęcia wrzucić

[ wiadomość edytowana przez: sajmon1 dnia 2009-06-24 08:18:51 ]

kolego - wrzucaj linki do pojedynczyh zdjec a nie od razu do calej galerii.