Kupuje Toyote - prosba o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma to być Avensis Kombi.
Upatrzyłem coś takiego:
Avensis Diesel 2,2 D4D 2006r wygląda całkiem nieźle tylko nie zgadza mi się wersja, auto posiada klime automatyczna, xenony, alufelgi. Z tego co się doczytałem to w 2006 model przeszedł lifting (nowe lampy, grill, kierunkowskazy i tablica). W tym egzemplarzu nie ma np kierunkowskazów w lusterkach, radio z kaseciakiem jak w poprzednim modelu... Była taka wersja przejściowa?
Czy znalazłby sie ktoś kto podjechałby ze mną w Warszawie obejrzeć auto, posłuchać silnika, sprawdzić czy wszystko gra.
Sprzedawca (salon innej marki) nie wyraża zgody na przegląd auta w ASO.
Za pomoc i wszelkie sugestie bede bardzo wdzieczny.

Pozdrownienia

Cytat:
2009-01-09 19:05:31, lesny16 pisze:
Sprzedawca (salon innej marki) nie wyraża zgody na przegląd auta w ASO.

a lifting był w czerwcu 2006, więc do tego czasu wyprodukowali pewnie kilka starszych egzemplarzy

[ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2009-01-09 19:24:36 ]

Zgadza się, ten egzemplarz wyprodukowany w lutym 2006

Apel do kogoś z W-wy: polećcie kogoś kto przejechałby się jutro ze mną oblukać to cacko, a może znacie kogoś z serwisu Toyota Marki bo tam był serwisowany?

Posluchac to se mozna plyt chodnikowych
Jak nie wyrazaja zgody na przeglad przedsprzedazny w Serwisie ASO Toyoty to smierdzi padlina odpusc sobie zanim wpadniesz po uszy w gowno na wlasne zyczenie.
Kazdy nawet najgorszy autokomis sie na to zgadza jezeli niema sie czego wstydzic
Moge sobie wyobrazic jaka tam rzezbe odstawili jak nie zgadzaja sie na prosty przeglad.
Standartowo trzeba sprawdzic grubosc lakieru,sprawnosc amortyzatorow i hamulcow,przebiegi jakie byly na poszczegolnych przegladach jezeli samochod krajowy.Dodatkowo pomiar geometri.

Cytat:
2009-01-09 20:12:50, Bigelektron pisze:
Posluchac to se mozna plyt chodnikowych Jak nie wyrazaja zgody na przeglad przedsprzedazny w Serwisie ASO Toyoty to smierdzi padlina odpusc sobie zanim wpadniesz po uszy w gowno na wlasne zyczenie.

I to by było na tyle. Nic dodać, nic ująć

a taka fajna avensis sie kroiła

A zebyscie wiedziele, napalilem sie strasznie
... i tak ja kupie
Ponegocjuje, musza dac na sprawdzenie do ASO.

Ja już raz się napaliłem. Wprawdzie ostatecznie okazało się to sensownym wyborem, bo wiem przynajmniej, czym jeżdżę, jednak jest to auto, które można zdiagnozować spinaczem biurowym.

Jeśli nie zgodzą się na przegląd w dowolnym, wybranym przez Ciebie ASO, to poszukaj innego auta.

W tej cenie można znaleźć sporo dobrych samochodów, a "okazje cenowe", gdzie jest młody rocznik, z małym przebiegiem, i bezwypadkowy, należy traktować z dużą dozą rozsądku.

Dlatego spokojnie, i bez paniki, chociaż Twoje "i tak ją kupię", wskazuje na dążenie po trupach do celu. Oby auto nie było pierwszym trupem, a Ty drugim... finansowym w razie napraw

Auto jest z lutego 06, więc teoretycznie jeszcze jest na gwarancji - miesiąc. A potem co ?

Chyba, że rozszerzysz sobie gwarancję na 5 lat / 150kkm, to wtedy zdążysz jeszcze powalczyć.

pzdr

Pewnie bys kupil duopaka, dwie toyoty w jednej

Niestety Toyka juz po gwarancji 135k przejechane.
A moze nie jest az tak zle?
Nadal odmawiaja wyjazdu do innego warsztatu, daja wlasna gwarancje...
Sprawdze czy innych aut ktore maja w ofercie tez nie mozna przeglaadac u konkurencji.

Cytat:
2009-01-10 18:04:09, lesny16 pisze:
Niestety Toyka juz po gwarancji 135k przejechane. A moze nie jest az tak zle? Nadal odmawiaja wyjazdu do innego warsztatu, daja wlasna gwarancje... Sprawdze czy innych aut ktore maja w ofercie tez nie mozna przeglaadac u konkurencji.

Ha Ha i jeszcze 135 tys to jest krecony na bank .
Wez autobit to przynajmniej z 10 ogloszen ma takie przebiegi 134-143 itd.
Co to zn wlasna gwarancje chyba gwarantuja ze jak kupisz to zapomnij o zwrocie pieniedzy jak sie za miesiac okaze co jest grane.

Woooou zdaje mi sie ze przód ma z wersji po liftingu

a w ktore miejsce w wawie??

jak masz linka do aukcji to pokaz wszystkim ocenimy

jak ma przod po liftingu to walona