| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-02-15 09:15:46 Witam!
Wiem, że za oknem sypie śnieg, aż miło, ale niedługo wiosna, a co za tym idzie sezon rowerowy. Przymierzam się do zakupu bagażnika dla 3 rowerów, najlepiej by był uniwersalny i pasował też do innych modeli samochodów. Potrzebuję porady od tych co maja i stosują bagażnik na rowery. Interesuje mnie, czy lepiej kupować taki na tylny zderzak i bagażnik, czy lepiej na dach. No i jakiej firmy polecacie. A może ktoś handluje czymś takim i może coś fajnego polecić. Będę wdzięczy za wszystkie uwagi. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-02-15 11:19:50
Jak się nie mylę to nasz sympatyczny Kolega Slayter może VERy concret i very Dużo w tej dokładnie temacie powiedzieć |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-02-15 15:05:18 Dzięki za info.
Jutro postaram się jakoś z naszym kolegą skontaktować. |
Mieszczan Espero 1,5+ Gaz Tomaszów mazowiecki | 2009-02-15 15:36:11 mam uchwyty na rowery 2 sztuki uzywane super stan tanio sprzedam pisac na priva lub e mail |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2009-02-15 16:44:37
To one sie na dachu mieszcza?? ![]() |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-02-15 16:51:22 jak dla mnie najlepszy to bagaznik na hak, montaz i demontaz to tylko pare chwil, nie boisz sie ze ci rower spadnie z dachu w czasie ostrego hamowania lub silnego bocznego wiatru (wiem ze nic sie nie powinno stac ale strach zawsze jest). Jedyny minus bagaznika na hak to jest problem z lusterkami...czego bys nie zrobil to i tak zobaczysz rowery w lusterku. |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-02-15 17:39:52
Pelikany.... góra Wigry 3 |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2009-02-15 20:37:06 O, widzę (sic!), że kolega Bogdan jeszcze pamięta mój bagażnik z Borek
Cały czas mam ten sam i sprawuje się wyśmienicie. Kupiłem go przypadkiem na giełdzie w Słomczynie za 150 zł. Jest to stary bagażnik na hak przywieziony z Holandii. Minusem tego mojego jest jego waga i sposób mocowania (sporo kręcenia - 3 śruby 6 nakrętek). Ogólnie jeżeli będę potrzebował bagażnik na więcej niż 2 rowery, to też będę kupował na hak. Zalety takiego rozwiązania wg mnie: 1) Łatwość montażu zarówno bagażnika na haku (w nowszych niż mój modelach) jak i rowerów na samym bagażniku; 2) Praktycznie nieodczuwalna zmiana zachowania samochodu; 3) Dostęp do bagażnika w każdym momencie (versus bagażniki na klapy). Wady: 1) pierwsza i ostatnia to chyba wciąż wyższa cena niż tych dachowych (co spowodowane jest małą liczbą takich bagażników na rynku). Pewno dlatego, że po pierwsze trzeba mieć hak. Ja wożę normalne rowery górskie i nie zauważyłem, żeby pogorszyła mi się widoczność. Rowery nie wychodzą poza szerokość samochodu. Poza bryłę bez lusterek sterczą może po 3 cm z każdej strony. Mój bagażnik ma listwę z dodatkowymi światłami i miejscem na tablicę rejestracyjną. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby policjant przyczepił się do mnie, że przepiąłem tablicę z samochodu na bagażnik. Wiem, że chyba na naszym forum była kiedyś dyskusja na ten temat. Mój bagażnik złożony wygląda tak. Szukałem, szukałem i nie znalazłem innego zdjęcia bagażnika. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-02-15 23:07:41
Ba! ..pamiętam nawet, że ciężko było Was znaleźć, bośta się ciągle gdzieś bujali po terenach okolicznych
ale coś mi się skojarzyło na spacerze z psem ...na osiedlowym parkingu strzeżonym stoi często wóz firmowy z pobliskiego Mikołowa ...od lat ich specjalizacja to właśnie bagażniki samochodowe ..o patrzta : Tarurus Mikołów ![]() |
HAMAS ESPERO 1,8 CD LPG KRAKOW NOWA HUTA | 2009-02-16 22:05:19 Tu jest dział kupie -sprzedam czy porady ? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-02-17 00:50:43
Boli Cię coś czy tak tylko się czepiasz żeby się czepiać ? |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-02-17 10:04:27
Nie każdy najpierw kupuje, a później zbiera opinie. Wydaje mi się, że minęły już czasy kiedy to mówiono: Polak mądry po szkodzie... Dla czepialskich. Chcę kupić takowy bagażnik i potrzebuję opinii. Jestem w 100% przekonany, że to najlepszy dział na taki temat. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-12-13 15:32:03 |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2009-12-13 17:34:14 Tył tego esperaka nie wygląda w tej chwili tak ładnie - w sobotę zaparkowała na nim fiesta.
Podobno dość mocno , ale jeszcze go nie widziałem. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-12-13 21:09:44
Wielka szkoda
..ale to co widzicie Panowie, to historyczna fotka ze sławnego bo 1. WIELKIEGO a 2. chyba pierwszego Espero-Klubowego Ogólnopolskiego Zlotu w Borkach |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2009-12-13 21:32:43 Ło masz, szkielet z szafy wyjęty
Szkoda zadka esperaka. I to raptem 3 miesiące od kupna. A co się tyczy bagażnika, to cały czas jest w użyciu. No może teraz ma przerwę, bo w nubirze nie mam haka i na razie zastanawiam się czy zakładać. |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2009-12-14 10:30:28 Jeżyli tylko masz hak - to nawet się nie zastanawiaj, tylko kupuj bagażnik hakowy. A najlepiej hakowy z "platformą" (żeby rowery stały, a nie wisiały jak w większości bagażników hakowych).
Ja mam dokładnie taki jak ten: BAGAŻNIK i spisuje się rewelacyjnie - a wożę na nim 2 rowery elektryczne - po 30kg każdy (często na trasie Augustów - Amsterdam i nigdy nie było najmniejszego problemu )
Ale wyskoczyłem jak Filip z konopi... dopiero teraz zobaczyłem datę postu kisztana
Ale jak byś się jeszcze przypadkiem zastanawiał nad bagażnikiem to jeszcze raz polecam [ wiadomość edytowana przez: Dicer dnia 2009-12-14 10:36:13 ] |