1,3 escotr z 93r OHV zero SSANIA przy odpalaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dużo już wyczytałem na forum o silnikach 1,4 i 1,6 itd - ale o 1,3 nic niema dlatego pozwalam sobie założyć ten wątek

wczoraj z rana chodził jeszcze ok. odpalał i jeździł normalnie

wieczorem odpalałem auto i tu masz ZERO ssania musiałem przy gazować aby złapał temperaturę
dzisiaj to samo całkowity brak ssania przez chwilę trzeba trzymać nogę na gazie aby nie gasł
jak już się rozgrzeję to jest ok

dodam iż nigdy mi się to nie przytrafiło- auto niema instalacji gazowej i nigdy nie miało.

wszelkie sugestie mile widziane

Masz zapewne automatyczne ssanie, przynajmniej tak mi się wydaje więc pasowało by obejżec gaznik
Chyba nawet w kolektorze ssacym jeswt podgrzewacz paliwa, jeśli tak to sprawdzic jego zasilanie.

tak automatyczne ssanie - i jednopunktowy wtrysk

No to juz inaczej, bo za obroty nie jest odpowiedzialne aut. ssanie bo nie masz takiego czagos, jedynie komp podnosi obroty a sygnał ze silnik jest zimny bierze z czujnika temp płynu chłodniczego, czujnik wkrecony w kol ssacy od spodu.
Dodatkowo, moze byc tez czesto wariujacy nastawnik przepustnicy, taki silnik przy ramieniu gazu.

wykręcałem i przeczyściłem wszystko co się dało -czujniki - pośniedziałe styki -wtyczki
no i po problemie

dzięki

w sobotę wymienię mu jeszcze filtr paliwa dla pewności a niech zna moje dobre serce

[ wiadomość edytowana przez: marcin_monki dnia 2009-03-30 20:26:14 ]