Jak naprawić rozcięty dach:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko, jak najlepiej naprawić dach rozciecie skleic, szyć, czym?? rozciecie jest za tylnia boczną szybą pionowe takze dużego napręzenia tam nie ma.

[ wiadomość edytowana przez: dawid6789 dnia 2009-03-30 21:16:00 ]

Proszę poprawić tytuł.

mozesz zszyc, mozesz skleic, co bys nie zrobil i tak nie bedzie wygladac juz ladnie...

ale czym zszyć i czym skleic żeby to wytrzymało troche, wiem że bede musiał dać nowe poszycie.

Czasem mam wrażenie, że niektórzy mają spore problemy z myśleniem... Czym zszyć? Może użyj dżdżownic. Baca z dowcipu buty nimi wiązał i trzymało. Może u ciebie też zadziała...
Czym zakleić? Tyle fajnych materiałów jest: papier toaletowy, deska sosnowa, blacha perforowana i wiele, wiele innych...
Jesteś taka sierota, czy tylko udajesz?

chyba nie wiesz do kogo piszesz chłopaczku to lepiej uważaj na słowa.

Proszę się opanować w swoich wypowiedziach.

Cytat:
2009-03-31 09:56:55, dawid6789 pisze:

Lepszego dowcipu nie czytałem.
I tym optymistycznym akcentem śmiało możemy przejść do następnego tematu.

zszycie nic nie da. Jak ja miałem rozciety dach to nic nie trzymało a mocna nitka rozrywała dach. Możesz to spróbować zszyć z podkąłdką od spodu z jakiegoś materiału grubszego i zasilikonowac. Będzie wyglądało jak blizna u Ala Capone ale zawsze nie będzie wiało.
Musisz myśleć nad nowym dachem.
Mi też jakieś ch... rozdarły dach i musiałem wymienić.
pzdr

Cytat:
2009-03-31 09:56:55, dawid6789 pisze:

bo padnę

ja bym dał jakaś podkładkę i nakładkę materiałowa i zszył razem.....

dobra, ostudzmy troche temat

dawid6789 jeszcze nasuwa sie podstawowe pytanie, z czego masz dach? pcv czy material? bo jesli pcv to oczywista sprawa ze tego nie zaszyjesz, w takim przypadku tylko klej i latka z materialu nieprzemakalnego lub tworzywa zblizonego wlasciwosciami do pcv.
Natomiast jezeli masz dach z materialu to igla i nitka w zupelnosci wystarcza z wierzchu, pod spod oczywiscie klej i material nie przemakalny (jeszcze tez nasuwa sie pytanie, jak duze masz to rozciecie).
Mam nadzieje ze cos Ci to pomoze, jeszcze dla kontrastu przykladowa fotka z szycia dachu by Maly

[ wiadomość edytowana przez: _Maly_ dnia 2009-03-31 15:27:49 ]

Ale zadam pytanie odpowiadającym: czy tak trudno SAMEMU się domyślić?
A jak chcesz się przedstawić, to proszę bardzo. Chcesz wpaść? Podać ci adres?
A wystarczyło zadzwonić do jakiegoś zakładu, który zajmuje się tapicerkami i dachami, a wszystko było by od razu jasne...

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-03-31 17:03:52 ]

to własnie nie jest taki normalny materiał chyba ten pcv takze racze jgo nie zszyje, bede probował kleic i łatki dawac a rozciecie jest spore jakies 60cm. dzieki wszystkim za podpowiedz)