[MK7] CLX na przednim blotniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka

Tak sie zastanawiam, czemu czesc MK7 ma oznaczenia wersji (CL, CLX) na przednich blotnikach...

Np. tu:

To raczej nie jest druciarstwo wsiowego blacharza przy prostowaniu przodu... Wiec co? Jakis wypust specjalny, czy okreslona partia z danego rocznika? Ktos wie OCB?

MK7 z Płońska tak miały fabrycznie.

takie oznaczenia mówią o wyposażeniu. Czasami odpadnie, albo ktoś zdejmie, a możliwe, że można zamówić auto bez oznaczeń...albo ktoś sobie doklei...

No tak, to jasne ze to jest oznaczenie wersji wyposazeniowej.

Cytat:
MK7 z Płońska tak miały fabrycznie.

Bardzo mozliwe, tylko czemu tak malo widac essich z tymi oznaczeniami na blotnikach? Przeciez MK7 (chyba) wiekszosc na naszych drgach to maszyny z Plonskia...

Miałem kiedyś nówke mk7 z salonu, wyprodukowanego w Płońsku i znaczków na błotnikach żadnych nie bylo.

Cytat:
2009-04-03 10:11:59, Xeper pisze:
Bardzo mozliwe, tylko czemu tak malo widac essich z tymi oznaczeniami na blotnikach? Przeciez MK7 (chyba) wiekszosc na naszych drgach to maszyny z Plonskia...

Ale większość oryginalnych błotników już została potłuczona i/lub zgniła. A nie każdemu się chce to z powrotem przyklejać.
Bolero / Ghia miały oznaczenia na tylnym trójkącie.

Cytat:
2009-03-31 14:38:50, Xeper pisze:
Hejka Tak sie zastanawiam, czemu czesc MK7 ma oznaczenia wersji (CL, CLX) na przednich blotnikach... Np. tu: To raczej nie jest druciarstwo wsiowego blacharza przy prostowaniu przodu... Wiec co? Jakis wypust specjalny, czy okreslona partia z danego rocznika? Ktos wie OCB?

o mój były ess
też był z Płońska i był sygnowany CL

Cytat:
2009-04-03 12:19:31, dyras pisze:
o mój były ess też był z Płońska i był sygnowany CL

No ba, najlepszy.
Prawdziwi twardziele nie potrzebują wspomagania