Spryskiwacze nie działają poprawnie ..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jw. Po remocie auta, włożeniu wszystkiego na miejsce coś mi sie pochrzaniło ze spryskiwaczami. Tzn. normalnie, chcąc umyć przednią szybe naciskamy przycisk na dźwigni, u mnie to nie działa (już) zeby umyć przednią szybę muszę pociągnąc dźwignie do siebie, czyli tak jak myło sie tylną szybę .. (nie muszę dodawać ze nie moge teraz umyć tylniej ) coś nie tak z wtyczkami? gdzie szukać przyczyny

Cytat:
2009-05-16 20:47:51, bep pisze:
jw. Po remocie auta, włożeniu wszystkiego na miejsce coś mi sie pochrzaniło ze spryskiwaczami. Tzn. normalnie, chcąc umyć przednią szybe naciskamy przycisk na dźwigni, u mnie to nie działa (już) zeby umyć przednią szybę muszę pociągnąc dźwignie do siebie, czyli tak jak myło sie tylną szybę .. (nie muszę dodawać ze nie moge teraz umyć tylniej ) coś nie tak z wtyczkami? gdzie szukać przyczyny

A może zamień wężyki na silniku spryskiwaczy? Chociaż teraz powinien Ci się z tyłu uruchamiać jak wciskasz przycisk.

jak zamienie węzyki to pojawi sie mycie tylniej szyby i znika mycie przedniej

zamień kabelki.

W którym miejscu? problem jest taki ze nie ja składałem przód auta i niewiem gdzie co i do czego przy samym zbiorniku?

Ani nie ma co zamieniać wężyków, ani przewodów. Skoro do tej pory było przerobione i działało, to beż żadnych ingerencji i przekładań powinno działać dalej. Ale:
Cytat:
Po remocie auta,

Kwestia tego, co było robione. Bo remont, to i przekładka silnika, malowanie auta, jak i wymiana tylnego tłumika. A różny to ma wpływ...

auto dostało w prawy przód, wiec naciąganie, zmiana nadkoli, zderzaka, malowanie. Widziałem ze gostek wyciągnoł zbiornik z płynem, może potem źle podłączył?

to zamiast tu pisać, lepiej zajrzyj pod auto. Pewnie nie trafił wtyczką w oba konektory albo w ogóle nie podłączył, bo mu się nie chciało. Przypadek indywidualny i nikt ci tu nie pomoże.

Proszę o edytowanie tytułu zgodnie z regulaminem, w przeciwnym razie zamykam wątek po 24h.