Jaki wzmak wybrać??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam 3 propozycje i nie wiem na która się zdecydować.
1. blaupunkt GTA200

2. blaupunkt gta200 flash

3. blaupunkt gt2 special

co o niech myslicie?? i ktory bedzie najlepszy dodam tylko ze ma napedzac tylko tube (skrzynie).

napisz jeszcze co ma być napędzane tym wzmacniaczem, tzn. wiemy że tubę, ale jaką?
Może jakiś link, albo inne namiary? Tak będzie najprościej dobrać wzmacniacz i cenowo i jakościowo do głośnika niskotonowego.

ja tego nie kupuje dla siebie. kolega mnie prosil zebym mu poszukal bo sie podobno znam nie wiem co to za glosnik bo on nie wie. ja zeby podjechac mam ze 20 km.
a co myslicie o tym trzecim??

powiem tak mam podobny do tego 3 tylko 400 wat i chcetnie bym powiedzila jak chodzi tylko ze widzisz juz jakies pol roku lezy w szafie bo o nim zapomnialem i teraz dopiero przypomnialem mialem kupowac do tego strzynie tez blaupunkta ale mialem inne wydatki i zupelnie mi z glowy wylecialo ze go mam

Fajnie by było żeby kolega Ci powiedział ile mocy RMS ma ta jego skrzynia to ważne... :] Kolega niech się określi z mocą głośnika bo one na skrzyneczkę to są mocowo wszystkie za słabe

[ wiadomość edytowana przez: Szczurek1986 dnia 2009-05-19 22:17:28 ]

a co polecacie?? tak w rozsadnych pieniadzach postaram sie jakos zdobyc info o tym glosniku.

[ wiadomość edytowana przez: lukas1986 dnia 2009-05-19 22:44:34 ]

jak do suba to CP w mostku CarPower

ja mam blaupunkt gta 2 special i nie narzekam ,mam już rok (i kupiłem używke) nic sie nie psuje w mostku ponoć 180w RMS i napędzam nim skrzynkę blaupunkt gtb 1200 .temu głośnikowi to wystarczy także jak głośnik ma do 150w RMS to special wystarczy

Ja znalazłem w necie iż special 2 ma na mostku 170 RMSu już nie jest źle ale na pewno lepsze rozwiązanie podał Pre100on. Wszystko się okaże który po tym jak na kolega ujawni moc tego głośnika

wybór padł na ten 3 kolega nie jest wymagajacy. powiedzial ze jak nie bedzie halo to sprzeda wzmak. ogolnie szukalem jakiegos taniego carpower'a bo sam mam taki ale nic nie udalo sie znalesc.
pozdrawiam i dzieki za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: lukas1986 dnia 2009-05-20 22:05:51 ]

podłącze sie pod temat a co sadzicie o tym zmacholku ???

ZMACNIACZ

Ten wzmacniacz to jest masakra przez duże M. A jego parametry są wyssane z palca i zawyżone z 10 razy. Odpuść sobie ten sprzęt...

dzieki cos mi nie pasowała fajnie było by wyrwac za taka sumke taki sprzet

a jaki zmacniacz bybrac do tego głoscika
TUBA
maxx moge poswiecic 300 zł
i zeby mozna tez było podłaczyc te głosniki
GŁOSNIKI

Cytat:
Moc RMS: 4x 350 + 1x 440 Watt

Cytat:
Poziom szumów < 0,03%

Cytat:
Najniższe napięcie wejściowe do głośnika przedniego i Rear osobno regulowane 2-/3-/4-/5-kanałowa eksploatacja

Cytat:
zakres regulacji wysokich dźwięków 80Hz - 1,2kHz

Niemniej dość sympatycznie wygląda. Ale to chyba wszystko, co ma do zaoferowania

Powiem Ci że Ten JBL ma sporo mocy RMS ciężko będzie znaleść nawet sam monoblock w tej cenie a co dopiero mówić o tych elipsach 6 na 9. Powiedz czy używany wzmacniacz wchodzi w grę ?Najrozsądniej było by gdybyś coś dołożył ale jak nie da rady to będziemy kombinować

uzywany moze byc maxx moge dołozyc do 450 zł

Np takiego grajka http://allegro.pl/item634483347_carpowerhpb_1502_gw_ja_21m_cy_kabel_plusowy10mm2.html
z tym że to tylko pod samą skrzyneczkę na mostku. A tu masz rozwiązanie z podłączeniem głośników i skrzyni tyle że lekko za słaby na mostku będzie na Twoją skrzynkę chodź tragedii nie będzie http://allegro.pl/item641119131_carpower_hpb_604_wzmacniacz_4x100w_nowy_fv_gdans.html

[ wiadomość edytowana przez: Szczurek1986 dnia 2009-05-20 23:14:29 ]

[ wiadomość edytowana przez: Szczurek1986 dnia 2009-05-20 23:16:11 ]

klik
a ten zmacniacz carpower 750w dał by rade samej tubie x-plode 1500w

a druga tuba
klik
i ten drugi zmacniacz carpower 700w po podłaczeniu tyby jbl 1000w i głosników dynora dawał by rade ???

[ wiadomość edytowana przez: djsmleko dnia 2009-05-20 23:29:24 ]

[ wiadomość edytowana przez: djsmleko dnia 2009-05-20 23:30:45 ]

będzie za mało mocy w tym wzmaku 700w aby napędzić i skrzynie i głośniki. patrz zawsze na moc w RMS . Ten x-plod by prawie wcale nie zagrał przy tym wzmacniaczu . Jak chcesz tego x-ploda to weź wzmak PEIYING
on napewno da rade bo ma wystarczająco mocy i nie jest wyssana z palca bo ciekawscy sprawdzali . A te elipsy podłącz pod radio bo te 1500w to wielka ściema i pod radiem też pewnie zagra dobrze. pozdro