Szwankuje licznik km... kto mi to naprawi?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i kolejny drobiazg co wkurza... licznik przebiegu dziennego czasem pokazuje dobrze, a czasem zaniża... ostatnim razem stan licznika całościowego 230km, cząstkowego 140km.. czy to się da zdiagnozować i u kogo w Wawie i okolicach?

Jakie auto i model,rocznik lifty itd???????

Ravka I generacji, 2000, nieprzerabiana pod żadnym względem

Cytat:
2009-05-28 08:49:22, aria_2004 pisze:
Ravka I generacji, 2000, nieprzerabiana pod żadnym względem

Pewnie licznik cofali i cos za duzo pozmieniali w programie.A predkosciomierz zawsze dziala prawidlowo?

Tak, prędkościomierz jest ok.
Niby ma francuską książkę serwisową z kolejnymi stanami licznika i pieczątkami, potem 2 lata jeździła tutaj i jej stan techniczny raczej odpowiada ilości km.

Cytat:
2009-05-29 11:21:01, aria_2004 pisze:
Tak, prędkościomierz jest ok. Niby ma francuską książkę serwisową z kolejnymi stanami licznika i pieczątkami, potem 2 lata jeździła tutaj i jej stan techniczny raczej odpowiada ilości km.

Nie bylo takiej usterki licznika,wiec albo sobie przez przypadek zresetowales dzienny licznik i stad roznica albo ktos uszkodzil program np cofajac licznik

Bigelektronie, ja mam 2 liczniki dzienne, więc niemożliwe żebym je zresetowała oba... Na razie spisuję co jakiś czas stany wszystkich trzech i obecnie jest ok... liczę na to że to tylko chwiliowy świr...

Cytat:
2009-05-29 11:21:01, aria_2004 pisze:
Tak, prędkościomierz jest ok. Niby ma francuską książkę serwisową z kolejnymi stanami licznika i pieczątkami, potem 2 lata jeździła tutaj i jej stan techniczny raczej odpowiada ilości km.

Auta z Francji sciagaja dlatego bo tam mozna zrobic wala na roczniku i liczniku.Stan techniczny to 134 a 200 tys moze wygladac tak samo zalezy jak exploatowane.
Sam sobie juz nieraz skasowalem licznik podczas wycierania kurzu z deski,a potem sie dziwilem ze na baku zrobilem 300km