[mk IV, V,VI,VII ] Instalacja szyb i el.dachu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko- co to za wtyczka pokazana na fotce wychodzaca z instalacji przednich szyb??

Nastepne pytanie to po co te przewody z wiazki idacej do pompy dachu ktore sa podlaczone do wkretow w okolicy oparcia tylnej kanapy(tak gdzie stelaz dachu chowa sie w tych narozniczkach)??

I jeszcze jedno - jak zrobic opuszczanie/podnoszenie wszystkich okien jednym przyciskiem??

I jak,nikt nie wie ??

A jesteś pewien, że w mkVII też to tak wygląda? Bo jakoś mi ten panel i te przyciski nie pasują do tego modelu...

Panel jest z mk5/6. A ta wtyczka nie jest czasem od podświetlenia przycisku składania dachu?

jeśli ta kostka jest we wiązce od el.szybek to raczej jest do przycisku otwierania tylnej klapy,mam tak u siebie w mk6 bynajmniej i to na 100%

[ wiadomość edytowana przez: marimar dnia 2009-05-31 12:50:04 ]

Cytat:
2009-05-31 12:24:43, Venom_4x4 pisze:
Panel jest z mk5/6. A ta wtyczka nie jest czasem od podświetlenia przycisku składania dachu?

Nie,przycisk dachu ma w swojej kostce podswietlenia

[ wiadomość edytowana przez: Seba dnia 2009-05-31 12:47:40 ]

Cytat:
2009-05-31 12:39:17, marimar pisze:
jeśli ta kostka jest we wiązce od el.szybek to raczej jest do przycisku otwierania tylnej klapy,mam tak u siebie w mk6 bynajmniej

A mozliwe,ale co dalej,skad powinno wychodzic do tylnej klapy?? Mam biala wtyczke w bagazniku i zarowno w biednym czarnym jak i wypasionym angolu nie byla do nicego podpieta a w obu brak el.klapy .

Cytat:
2009-05-31 12:39:17, marimar pisze:
jeśli ta kostka jest we wiązce od el.szybek to raczej jest do przycisku otwierania tylnej klapy,mam tak u siebie w mk6 bynajmniej i to na 100% [ wiadomość edytowana przez: marimar dnia 2009-05-31 12:50:04 ]

A moglbys spojzec jaka wtyczka odpowiada za polaczenie z klapa?? Moze faktycznie ta biala co mam wolna w obu autach??

Cytat:
2009-05-31 12:45:22, Seba pisze:
A mozliwe,ale co dalej,skad powinno wychodzic do tylnej klapy?? Mam biala wtyczke w bagazniku i zarowno w biednym czarnym jak i wypasionym angolu nie byla do nicego podpieta a w obu brak el.klapy .

gdzie te kabelki od przycisku idą dalej to ci nie powiem,ale u mnie jest instalka i kończy się w klapie i jest podłączona do siłownika tylnej klapy,jeśli masz całą instalke to może wystarczy dokupić siłownik i będziesz miał klape na guzik

chodzi ci o wtyczke podłączoną do siłownika?

Cytat:
2009-05-31 12:56:15, marimar pisze:
chodzi ci o wtyczke podłączoną do siłownika?

Tak,a w zasadzie moze gdzies w bagazniku jest wtyczka co laczy przewody z klapa

Cytat:
2009-05-31 12:57:29, Seba pisze:
Tak,a w zasadzie moze gdzies w bagazniku jest wtyczka co laczy przewody z klapa

postaram się w miare szybko tam luknąć i zrobie pare fotek

Seba, jesteś moze w stanie zobaczyć pod co podłaczona jest instalka do otwierania tylnej klapy.
Bo widzę ze nie masz tapicerki wieć nie powinno być problemu z podłaczeniem tych 2 kabelków od wtyczki przycisku.

Wtyczka do siłownika klapy w mk7 jest biała.

[ wiadomość edytowana przez: zeberko dnia 2009-05-31 13:35:28 ]

tez mialem taka wtyczke w wypasionym mk6, nie byla podlaczona do niczego. wtyczki do silownika klapy chyba nie bylo w tej wiazce co Ci wyslalem z klapa?

przewody w wiazce dachu podlaczone do wkretow sa od blokady dachu przynaciagnietym pokrowcu. w orginalnym pokrowcu masz te dwa zatrzaski polaczone kablem, i jesli go zalozysz, to zamykanie dachu przyciskiem nie dziala. ot takie zabezpieczenie. jak je rzucisz grzekolwiek to nic sie nie stanie.

otwieranie wszystkich szybek, hmm chyba najlatwiej na przekaznikach to rozwiazac, ale to trzeba by raczej schemat Ci narysowac. w fabrycznej wiazce sa dorzucone dwa dodatkowe przekazniki i piaty guzik w tunelu.

Cytat:
2009-05-31 12:43:47, Seba pisze:
Nie,przycisk dachu ma w swojej kostce podswietlenia

masz podswietlenie przycisku dachu?? bo u mnie sie nie podswietla, i w wiazce do niego nie ma kabala za to odpowiedzialnego...

Seba fotek nie porobie na razie bo ciągle leje

Cytat:
2009-05-31 13:25:14, zeberko pisze:
Wtyczka do siłownika klapy w mk7 jest biała. [ wiadomość edytowana przez: zeberko dnia 2009-05-31 13:35:28 ]

To chyba cos z tego bedzie Jutro jak bede grzebal to zewre te przewody we wtyczce i zobacze co w bialej z tylu sie pojawilo.

Zenq przekaznikow dodatkowych po za skrzynka i oryginalnych to mam ze 4 chyba w sumie Dwa jak dobrze kojaze byly razem z wiazka tylnych szyb.
Kurcze ,przydaly by sie schematy elektryczne i by nie bylo duzego problemu,a tak to gdybanie Niestety w WKiŁ do cabrio nic nie ma,baa nawet do zwyklych z 4 szybami elektrycznymi nie ma

odgrzebie kotleta na fotce ta wtyczka to chyba od przełącznika bezwładnościowego, który odłącza pompe paliwa przy uderzeniu, a znajduje sie przy lewym słupku pod wykładzina nog kierowcy.

przy okazji pytanko..
Jaki przekaznik odpowiada za otwieranie elektr szyby przedniej strona kierowcy?
mam tylko elektryke na jednej stronie i zamyka sie elegancko prąd dochodzi cały czas ale otwiera sie tylko czasami, prąd nie dochodzi. przełącznik szyb ok, wiązka ok, chyba przekaźnik albo skrzynka?

jak czasami to coś jednak nie łączy, raczej skrzynka ale przekaźnik łatwiej wymienić.

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

Cytat:
2012-09-19 16:20:59, everlast pisze:
odgrzebie kotleta na fotce ta wtyczka to chyba od przełącznika bezwładnościowego, który odłącza pompe paliwa przy uderzeniu, a znajduje sie przy lewym słupku pod wykładzina nog kierowcy.

Nie,
ewidentnie byla ona z wiazka szyb i znajdowala sie przy lewarku zmiany biegow