Fiat UNO 1.4 - kajtki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam możliwość kupna Fiata Uno HB 1.4 monowtrysk (chyba 1372cm3). W seri to chyba ma 70 kuni w tej chwili powinno mieć kolo 98koników. Przynajmniej tyle miało 2 lata temu i od tamtego czasu nie było jechane. Skrzynia na pierwszych 3 biegach krótsza od serii bo to autko kiedyś startowało na 1/4 a później był i jest swift
Jeśli chodzi o zawias to jest założony B6 + H&R więc nie powinno być źle. Za całość jedyne 500zł.

Co wy na to? Będzie się sprawować w kajtkach? Bo szczerze powiedziawszy pośmigał bym sobie

Myślę ze takpowinno dawac rade) ale szczerze jak nie kupisz to się nie przekonasz

Też mi się tak wydaje. Jak go wybebeszę całego, wsadzę kubły, hydraulika rękaw i powinno być ok. Jeździł ktoś kiedyś uniakiem? Jaki to ma promień skrętu? Jak się tym śmiga?

za takie pieniądze sam bym sobie coś takiego sprawił

1.4i w serii jest bardzo zrywny...a jak jeszcze podkręcony i wybebeszony z balastu...tylko oponki przynajmniej 175 i gleba bo sie poprzewracasz...

Mój 1.0i FIRE z 240.000 dawał rade... ;P 137 z górki...spalanie 5,0 l/100 i 2 l oleju na 1000/ km

Nawet sie nie zastanawiaj