Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2009-09-15 16:05:33 Bezpiecznik również biały - z symbolem trąbki. Tuż obok poprzedniego. Jest odpowiedzialny za silnik i przekaźnik wentylatora chłodnicy. Sprawdź go najpierw.
Przekaźnik jest załączany czujnikiem na dole chłodnicy. Jeśli zewrzesz czujnik to przekaźnik powiniem cyknąć i wentylator powiniem ruszyć. Jeśli nie ruszy - sprawdź/podmień przekaźnik. Jest żółty i znajdziesz go takzę w skrzynce. Jak zaczeło ci sie dymić z nawiewów to obawiam sięże poleciał Ci grzejnik w nagrzewnicy. Obserwuj wycieki spod deski i kontroluj poziom płynu chłodzącego. Manulanne właczenie - oczywiscie,. Podajesz masę na nóżkę 85 czy też 86 (jest tylko jedna z nich) przekaźnika od wentylatora. To wejscie z czujnika. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." [ wiadomość edytowana przez: OLO dnia 2009-09-15 16:06:51 ] |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2009-09-16 10:40:22 Na przyszłość - opisy bezpieczników znajdziesz w instrukcji obsługi. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |