[mk7] czym przykleić listwę boczną ? od str. kierowcy .

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Moze ktos z Was tez mial podobny problem. Odeszla troche listwa od strony kierowcy a chce ja przykeic bo sie bedzie tam syf zbieral i do korozji juz niedaleko. Stad moje pytanie czym przykleic to? podobno to nie jest wcale latwe. Pomysłalem ze poxipolem do elastycznych moglbym ja przykeic bo dwustronna tasma to pusci moment. Co o tym myslicie ?
ps. szukalem ale znalazlem watki tylko o zrywaniu i lakierowaniu listew ?
Z góry wielkie dzieki za pomoc. Pozdrawiam

spróbuj klejem do szyb
jeśli chodzi o cyjanoakryl to zapomnij,nie będzie trzymać

jeśli odeszła ci spora część,to zerwij ją całą,wiadomo,jest tam troche syfu,przemuj denaturatem miejsce na aucie i samą listwę od spodu no i można kleić

[ wiadomość edytowana przez: kris2629 dnia 2009-09-22 07:44:03 ]

klej do szyb jest najlepszy. Można też jakimś FIX-Allem, albo najprościej tasmą dwustronną. Koniecznie trzeba porządnie odtłuścić i wyszlifować papierem ściernym.

zerwac calkiem wyczyscic ze starej tasmy odtluscic listwe i karoserie uzyc: LINK
Musi trzymac, sa tansze wersje takiej tasmy jednak ta z 3M tzryma najlepiej.

dzieki za podpowiedzi Panowie

kelj do szyb w 100%. Ja tym kleilem progi itp i sie trzyma ze dzieki. Do tego mozliwa koretka jak cos krzywo byle szybko

Klej do szyb!!! ja kupilem BOLL czy cos takiego,taka czarna,gesta masaaaa.ale trzyma ze hej! juz nie odpanie listwa na 100%

Cytat:
2009-09-22 13:44:00, kamil_cabrio pisze:
Klej do szyb!!! ja kupilem BOLL czy cos takiego,taka czarna,gesta masaaaa.ale trzyma ze hej! juz nie odpanie listwa na 100%

szkoda tylko jak potem chce sie ja zerwac z roznych powodow to odchodzi z lakierem

bardzo prawdpodobne,ale po co mialbym ja odrywac?

Cytat:
2009-09-22 15:34:00, kamil_cabrio pisze:
bardzo prawdpodobne,ale po co mialbym ja odrywac?

np do lakierowania auta, czy jak sie listwa znudzi, zniszczy itp...