Dziwne zachowanie immo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
W moim Espero 1,5 16V z LPG z 97r wczoraj wystąpiło dziwne zjawisko.
Rano próbowałem odpalić autko i się nie dało, sterowanie instalacja miałem ustawione na AUTO (jak zawsze) tzn, odpala z benzyny a jak dojdzie do 2000 obr,/min przełącza się na LPG. Zawsze tak robiłem i było ok. Zawsze tez po włożeniu kluczyka kontrolka od immo na chwile gasła i znów się zapalała (nie gasła ponownie nawet jak trzymałem kluczyk przekręcony w stacyjce po kilka minut), a potem gasła jak już odpaliłem auto. Zawsze aż do wczoraj... Wczoraj nie zgasła bo nie odpaliłem - czyli immo odcięło pompę. Na szczęście instalacja umożliwia odpalenie z samego gazu, wiec tak zrobiłem no i immo zgasło. Potem już nie było tego problemu, tzn normalnie odpalałem z benzyny i immo potem gasło.
Może ktoś miał podobny problem.
Proszę o odpowiedź

Pozdro

Zacznijmy od tego że w espero nie ma kontrolki immobilizera. Więc nie wiadomo o czym piszesz.

-----------------
czasem tu zaglądam

Prawdopodnie chodzi ci o kontrolke ChekEngine, a skoro odpaliłeś na gazie, więc to na pewno nie jest problem z immobiliserem.
Możesz mieć jednak problem z pompą paliwa.

OK, nie było tematu
To lampka od kontroli slinika
Sorry za zamieszanie

Cytat:
2009-11-10 12:53:46, Adam4302 pisze:
Zacznijmy od tego że w espero nie ma kontrolki immobilizera. Więc nie wiadomo o czym piszesz.

Adaś jaki ty stary złośliwy tetryk się zrobiłeś . Prawie tak jak ja