Jak się to nazywa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy to są odbojniki i osłony? Bo mam wybite, na zdjęciu nawet trochę widać, że wystaje tam coś, chcę kupić nowe tylko nie wiem czy to to co myśle.

Górne gumy mocowania kolumn macpersona + łożyska do nich mogą być potrzebne. Najlepiej oddaj do warsztatu, niech rozbiorą i kupią co potrzebne.

ale mi to będzie robił znajomy to chciałem już kupić, dzięki

tu nie ma żadnej filozofii. jak masz kumpla co Ci wymieni to nawet nie jedź do mechaników bo po co. Kolego "piotr_ek" górne mocowanie i łożysko w espero występuje razem (nie tak jak np w VECTRA) . Idziesz do sklepu i mówisz, że chcesz łożysko mcphersona, albo inaczej górne mocowanie mcphersona. Dostaniesz bez problemu koszt to ok 40-70 zł (zależy gdzie). Do wymiany potrzebne są ściągacze sprężyn. Szybkiej i efektywnej wymiany

Cytat:
2009-11-10 20:10:06, sta3x63 pisze:
Kolego "piotr_ek" górne mocowanie i łożysko w espero występuje razem

Tego nie wiedziałem bo nie musiałem wiedzieć, a jako, że w złomgunie już wiedziałem w momencie zakupu to wymieniałem 2 oddzielne elementy x 2 - gumę i łożysko toteż tak doradziłem na zapas.
Aha... można jeździć dopóki auto nie zacznie jeździć w lewo/prawo. Ja w złomgunie tak wyjechałem, że po skręcie w lewo złomguna przez następne 5 km miała tendencję do skręcania w lewo.

Cytat:
2009-11-10 22:18:10, piotr_ek pisze:
Tego nie wiedziałem bo nie musiałem wiedzieć.

ale ja napisałem tylko w celach informacyjnych. Nie mam zamiaru nikogo obrażać!!!

Przecież ja się nie obraziłem... wogóle się nie obrażam.

czyli muszę kupić górne mocowanie mcphersona, dzięki wam

Cytat:
2009-11-11 12:15:00, marob90 pisze:
czyli muszę kupić górne mocowanie mcphersona, dzięki wam

Dokładnie to musisz kupić. Poniżej masz orientacyjne ceny z inter carsu. A mocowanie wygląda tak. Składa się z osłony i łożyska tak jak wcześniej koledzy wspominali

tylko tam widzę jakieś śrubki, u mnie też to jest? może schowane dlatego u mnie nie widać

Cytat:
2009-11-11 12:36:49, marob90 pisze:
tylko tam widzę jakieś śrubki, u mnie też to jest? może schowane dlatego u mnie nie widać

Spoko majonez. U Ciebie też są te śruby. Widać nawet to na fotce, którą zamieściłeś

to miodzio jeszcze raz dzięki

foto poduszek amortyzatorów, wyglądają gorzej niż pare dni temu:

WYMIEŃ JE NA WCZORAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jutro kupuje, przez weekend powinny być zrobione, a że na wczoraj to racja dzisiaj tam mi coś waliło że aż się bałem jechać

Cytat:
2009-11-12 19:11:21, sta3x63 pisze:
WYMIEŃ JE NA WCZORAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A z takimi nie można jeździć?

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2009-11-12 19:19:30, Adam4302 pisze:
A z takimi nie można jeździć?

Można, ale na własną odpowiedzialność. Widziałem już efekt oberwania się poduszki i dlatego koledze napisałem, aby wymienił jak najszybciej. Może i wytrzymałaby długo, A MOŻE NIE. A poza tym komfort jazdy jest po prostu do d...... Ja akurat widziałem jak oberwana poduszka przyczyniła się do uszkodzenia maski amorkiem stąd mój wniosek

no właśnie też słyszałem, że amor może wbić się w maskę a auto może mieć glebę z prawdziwego zdarzenia

miałem to samo jak kupiłem Espero spowodowało to zrujnowanie zbieżności więc i jej ustawianie cię czeka pisałeś kiedyś ze kierownica ci się trzęsie i masz rozwiązanie zbieżność cię nie minie

Cytat:
2009-11-12 19:59:56, markon pisze:
zbieżność cię nie minie

i 60 zyli w plecy,mimo że kumpel robi za bro