Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marob90 Daewoo Espero Mysłowice | 2009-11-11 19:06:18 Chcę wymienić żarówki w schowku, podsuf., z tyłu(te dla pasażerów) i z tablicy rejestracyjnej, znalazłem takie http://allegro.pl/item804774587_zarowka_led_rurkowa_10x_31mm_36mm_42mm_6_diodowa.html
i teraz nie wiem czy kupić białe(jasno świecą czyli są funkcjonalne) czy niebieskie(zajebiście wyglądają). Wiem, że powinienem sobie sam wybrać ale interesuje mnie czy ktoś takie miał [ wiadomość edytowana przez: marob90 dnia 2009-11-11 19:53:08 ] |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-11-11 19:42:13 nawiązując do tematu:
polecam "takie" Pozdr. |
marob90 Daewoo Espero Mysłowice | 2009-11-11 19:42:43 tzn jakie |
archive15 Lacetti 1.6 LPG Zabrze | 2009-11-11 19:45:40 Zaintrygowało mnie to: kliken machen
Ciekawe czy lepiej świeci niż Silverstar |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2009-11-11 19:50:25
Kolejny żółtodziób co nie potrafi napisać porządnego tytułu wątku Robert Ci dobrze odpowiedział. ----------------- czasem tu zaglądam |
marob90 Daewoo Espero Mysłowice | 2009-11-11 19:54:51 zmieniłem, żebyście zawału nie dostali, ale można było napisać coś związanego z moim pytaniem, a nie narzekać na nieścisłość tematu |
archive15 Lacetti 1.6 LPG Zabrze | 2009-11-11 19:57:30 A mijania masz ulepszone czy standard? |
marob90 Daewoo Espero Mysłowice | 2009-11-11 19:59:01 mijania mam Osram Cool Blue, postojówki też, teraz to mi o wnętrze chodzi, ale pooglądałem zdjęcia i raczej się na białe zdecyduje |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-11-11 21:49:04 Powiem tak...ZASADY są po to żeby ich przestrzegać
Nie rozumiem po co się miotasz ?? -wystarczyło od razu napisać konkretnie tytuł wątka Ogólnie jest tak że wbrew konkret doświadczeniom wielu użytkowników (i masy informacji na ten temat w WYSZUKIWARCE) ..żółtodzioby i tak robią "po swojemu" (np . cool blue wcale nie jest najlepszym pomysłem -chociaż jest pozytywnie bo to przynajmniej homologowana "firmówka" ) Tak więc strach się odezwać w takim wątku ...ale skoro się odezwałem ..to napiszę że ...też bym wybrał białe (jeśli w ogóle bym wybrał ledowe - założysz to sam ocenisz dlaczego ) Niebieskie wyglądają ..faktycznie "zajebiście" .../dla naćpanych małolatek pod remizą / Pozdrawiam |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2009-11-11 22:31:08
Zależy czy chodzi Ci o efekciarstwo czy o jakość. Jeżeli zależy Ci na dobrym oświetleniu wnętrza, osobiście jeszcze nie widziałem żeby któreś z LED-owych "zamienników" świecił odpowiednio skutecznie Tak jak pisałem...sam musisz ocenić bo to tylko moja subiektywnie (praktyczna) ocena P.S. a cool blue ..jak piszesz..."ładnie świecą"... szczególnie jak jeździsz wyłącznie w pogodne wieczory , prawda ? Niestety po zmierzchu i padającym deszczu (czyli norma na tę porę roku) nie jest już tak "ładnie" jak np. w przypadku mniej bajeranckich za to b. praktyczych PH. VISION PLUS czy choćby Osram Silver . |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2009-11-11 22:53:54
Ja tam zawsze wolałem widzieć gdzie i czy czasem nie w jakiegoś pieszego, jadę. A do wnętrza standardowe 10W rurkowe żarówki i po sprawie ----------------- czasem tu zaglądam |
archive15 Lacetti 1.6 LPG Zabrze | 2009-11-11 23:01:07
A czytałeś dobrze mojego posta? Chyba nie.... |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2009-11-11 23:12:09 No więc skoro juz pytasz o opinie w sprawie żarówek schowka to moim zdaniem najlepsze białe. schowek ma byc praktyczny a nie "bajerancki".
Poza tym bedziesz otwierał schowek i chwalił sie ludziom ze niebieskie "zajebiście wyglądają"? zastanów sie po co masz auto. zeby robic wrazenie, czy zeby Tobie bylo wygodnie. A co do mojego czepialstwa za tytuł wątku, to wyobraz sobie szukanie czegokolwiek w wyszukiwarce jakby wszyscy nazywali posty jak Ty Pozdr. |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2009-11-11 23:37:14 Sam myślałem o lepszym oświetleniu wnętrza mianowicie właśnie ledowymi białymi ale widzę, że jednak standardowe żółte rurki są leprze. Kolega ma Ledy. Oj tragicznie w Espero to wygląda. Czytać to na pewno się nie da. Daruj sobie i zostaw oryginalne. Przynajmniej z tyłu jeśli chcesz mieć dobry wzrok...
Ja raczej chciałbym poprawić oświetlenie silnika. Czy można zastosować jakieś mocniejsze żarówki, by lepiej go oświetlić po otwarciu maski ??? |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2009-11-11 23:56:21
Nie leprze tylko Lepperze Sorki, NMSP ----------------- czasem tu zaglądam |
Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-11-11 23:58:06 Spoko. Oświetlenie wnętrza powinno być białe. Choć sam podświetlenie zegarów mam na niebiesko, mogłem iść tropem "jak niebiesko, to niebiesko wszędzie- oświetlenie wnętrza, schowek, bagażnik" ale po co. Nie dość, że nic by nie było widać to wyglądałoby jak stojący pod dyskoteka golf po pseudo tuningu. Jeśli chodzi o światła przednie to też lepiej niech będą dobre-skuteczne białe niż "ładnie" wyglądające niebieskie. Po co? Lasek i tak na to nie wyrwiesz |