Szelest zegarów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od pewnego czasu coś szeleści mi w okolicy zegarów.. Jak stoję np na światłach szelest znika a podczas jazdy dalej wystepuje i chyba im większa prędkość tym bardziej szeleści...Podejrzewam linkę prędkościomierza. Czy konieczna jest jej wymiana na nową czy jest możliwość zlikwidowania denerwującego szelestu.. Z góry dzięki za podpowiedzi

Ja też miałem podobny efekt. Ale działo się to po uprzednim odłączeniu linki od zegarów, następnie po podłączeniu zaczęło trzeć gdzieś obcierać. W moim przypadku wystarczyło wypięcie i wpięcie linki na nowo i dla wszystkiego psiknąłem do środka WD-40

wszystko rozumiem, tylko że ja jeszcze nigdy nie wypinałem linki prędkościomierza. Ale spróbuje wyciągnąć zegary i psiknąć tak jak radzisz...

Cytat:
2009-11-21 11:58:43, Rafi pisze:
wszystko rozumiem, tylko że ja jeszcze nigdy nie wypinałem linki prędkościomierza. Ale spróbuje wyciągnąć zegary i psiknąć tak jak radzisz...

Żeby wypiąć linkę nie musisz wyjmować zegarów. Włóż rękę tam od tyłu kolumny kierowniczej, powinieneś sięgnąć beż problemu linki w miejscu zatrzasku. Wystarczy tylko nacisnąć zatrzask, żeby odblokować linkę.

By nie było, że jestem tak jak co nie którzy wytykający żółtodziobom i nie tylko to z pełną spokojnością wysyłam do wyszukiwarki. Było już na temat zegarków.

O tu

Oraz wiele innych wątków. Ale nie mam czasu szukać.

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2009-11-21 12:50:44 ]