Jakie opony letnie 195/65R15 indeks V?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem wiem było już pewnie ale chce miec opinie AKTUALNE, zatem piszcie co polecacie i dlaczego.
Myślę o Uniroyalach Rainexpertach lub Fuldzie Ecocontrol lub Linero.

[ wiadomość edytowana przez: archive15 dnia 2010-02-14 20:23:42 ]

Cytat:
2010-02-14 20:16:39, archive15 pisze:
Fuldzie Ecocontrol lub Linero.

Żadna z nich nie występuje w indeksie V. To opony klasy ekonomicznej.

-----------------
czasem tu zaglądam

Do Espero?
Trochę za duże
EcoControli nie polecam.
Mam w 2 "służbówkach" i autku żony - we wszystkich (chociaż to różne rozmiary) regularnie buksują podczas ruszania na śliskiej nawierzchni

Pzdr.

Jak dla mnie to będzie za duży rozmiar do Espero. Optymalnym byłby 195/55/15. Jak założysz opony w tym rozmiarze licznik będzie Ci przekłamywał na + od 3kmh przy 50kmh, przez +6kmh przy 100kmh po +9kmh przy 150kmh.

I troszkę baloniasto to będzie wyglądać

Cytat:
2010-02-14 21:28:10, Adam4302 pisze:
Żadna z nich nie występuje w indeksie V. To opony klasy ekonomicznej.

V do espero to chyba jakiś dźołk?
ecocontrol nie jest zły - mogę z autopsji polecić ale znwcą nie jestem, zresztą autor wymienia takie a nie inne a tą akurat znam i dobra jest .

Cytat:
2010-02-14 21:31:11, roland66 pisze:
Do Espero? Trochę za duże EcoControli nie polecam. Mam w 2 "służbówkach" i autku żony - we wszystkich (chociaż to różne rozmiary) regularnie buksują podczas ruszania na śliskiej nawierzchni Pzdr.

człowieku na śliskiej drodze to nie ma takiej opony żeby nie buksowała jak dasz ostro w palnik na starcie chyba że masz elektroniczną konrolę trakcji w aucie.

Opony w poście podałem jako przykład tych które mnie zainteresowały. Opony nie są do Espero.

Cytat:
na śliskiej drodze to nie ma takiej opony żeby nie buksowała

Sorry - mój błąd.
Pisząc "śliskiej" miałem na myśli mokrej.
Miałem też na myśli normalne ruszanie ze skrzyżowania, nie żadne tam wyścigi spod świateł
Dla mnie EcoControl to kicha, być może warta swojej niskiej ceny, ale więcej ich nie kupię...

Pzdr.

rozmiar to chyba leganzy?

co do opon-fulda carat progresso-moim zdaniem rewelacja na mokrym
na suchym-głosne i własciwie nie mam zastrzezen innych--
co do budowy to czoło opony to beton=bardzo sztywne-sama guma bieznika czarna jak smoła-a nie jak w chinczykach czy niektorych np pirelll szara
co do innych spostrzezen-przez pierwszy sezon zuzycie niezaówazalne
ale potem w drugim i trzecim sezonie zaczeły znikac w oczach--sam nie wiem dlaczego tak sie dzieje bo stylu jazdy nie zmieniłem....

Cytat:
2010-02-15 00:48:44, pawel12356 pisze:
rozmiar to chyba leganzy?..

w tym problem że opony 195/65R15 miała jakaś tam b.krótka seria na początku w PL /liganca/

Potem i do końca produkcyjnego żywota : wyłącznie 205/60/15

195/65/15 to raczej w moim też na wiosnę muszę kupić 2 sztuki

Założyłem kupione razem z autem Hydragripy - dziadowstwo jakich mało!!! Głośne jak cholera. Ciekaw jestem jak faktycznie będą się spisywać na mokrym...

[ wiadomość edytowana przez: archive15 dnia 2010-03-29 21:21:46 ]

Witam, mam pytanie.
Nie sprawdzilem autka po montazu opon, kupilem ladne uzywki w zakladzie wulkanizacyjnym. Dzis w trakcie montazu opon zauwazylem ze jedna z opon (prawy przod) jest zalozona odwrotnie(bieznik kierunkowy). Pojade to odwrocic ale dopiero w przyszlym tygodniu bede mial czas. Czy jest to jakas tragedia? Wiem ze bedzie gorsze odprowadzanie wody.

Myslę o Rainexpertach ale natknąłem się w necie na dobre opinie o Savie HP....i mam dylemat.

Ja mogę polecić Dunlopy SP Sport Fastresponse. Spojrzałem w internet to jakieś 240zl/szt. Jeżdżę na takich trzeci sezon, bardzo dobra przyczepność, świetnie pracują na mokrym (wciąż), nie są głośne. Porównać mogę z Bravurisami i Passio I ale szczerze polecam

Kupione i założone Uniroyal RainExpert.

Cytat:
2010-05-14 19:44:41, archive15 pisze:
Kupione i założone Uniroyal RainExpert.

ufff