Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
coastbasse Sympatyk FEFK Mondeo MK III Brzeg | 2010-03-24 19:02:35 Moim zdaniem troszkę za głębokie masz te głośniczki, ja bym się bał że mi szyba pójdzie przy trzaśnięciu drzwiami kiedy akurat będzie dotykać magnesu. Są także HERTZ DSK 165 które głębokość montażu mają 61 mm i myślę że te były by lepsze dla szyby i tapicerki Ale to tylko moje zdanie. |
CKsrv Sympatyk FEFK SU45 i focus Koszalin/Białystok | 2010-03-24 20:12:03 montaŻ |
Suchii Sympatyk FEFK MKVII 1.8 (LPG) Gdynia | 2010-03-24 20:12:58 Hmm... Troszkę zacząłeś od dupy strony, no ale stało się i się nie odstanie więc coś napewno poradzimy. Osadzenie głośnika tak jak masz teraz jest naprawdę dość niebezpieczne, idzie lato a z nim wysokie temperatury, wszystko się rozciąga, kto wie jaka wtedy będzie przerwa między szybą a magnesem, choć z drugiej strony skoro szyba "zwalnia" to jakieś tarcie musi występować już teraz.
A trzeba było PRZED zakupem pogrzebać na naszym audiowym forum, dowiedziałbyś się że głębokość montażowa głośników w escorcie nie powinna przekraczać ok. 65mm i nie miałbyś teraz problemu. Najlepszym wyjściem z sytuacji było by zakupienie lub zrobienie samemu tzw "Thashików" czy jak to się tam piszę, coś właśnie takiego tylko że na jeden głośnik i wsadzeniu tych głośników na dół, w przyszłości dobra zwrotnica, do tego średni w standardowe miejsce a wysokie tony w słupek lub na deskę i dźwięk będzie OK. Tutaj masz firmę która takie cuda robi do każdego auta. |