Skrzynia biegów E12 -stuki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem ze stukami ze skrzyni biegów Corolla E12 vvt-i.Stuki słychć wyraźnie podczas przyspieszania ,troche mniej podczas hamowania silnikiem .Mam mechanika który pracuje w ASO toyoty ,prywatnie powiedział około 1000-1200zł robocizna + łożyska.Niestety łożyska można dostać chyba tylko w ASO ,bo dzwoniłem po kilku sklepach i nic Na allegro są skrzynie po 600zł ale nie wiadomo czy lepsze od tej co mam .Może ktoś miał podobne problemy !?

pawsol

[quote]
2010-03-24 21:05:21, pawsol pisze:
Mam problem ze stukami ze skrzyni biegów Corolla E12 vvt-i.Stuki słychć wyraźnie podczas przyspieszania ,troche mniej podczas hamowania silnikiem .Mam mechanika który pracuje w ASO toyoty ,prywatnie powiedział około 1000-1200zł robocizna + łożyska.Niestety łożyska można dostać chyba tylko w ASO ,bo dzwoniłem po kilku sklepach i nic Na allegro są skrzynie po 600zł ale nie wiadomo czy lepsze od tej co mam .Może ktoś miał podobne problemy !? pawsol
[/quote
Ten model ma felerny mechanizm różnicowy kolega wymieniał trzy razy nie tolerują ostrej jazdy ,proponuje kupić wraz z montażem czasami można spotkać albo niech mechanik kupi na swoje ryzyko

trzeba by się przejechać autkiem,co dokładnie się dzieje-stuka czy szumi,głośno pracuje skrzynia?,a co trzeba wymienić to się okaże po otwarciu skrzyni i trzeba to zrobić jak najszybciej bo np. może uszkodzić obudowę i wzrosną koszty .pozdro.

Cytat:
2010-03-24 23:37:52, rng17 pisze:
Ten model ma felerny mechanizm różnicowy kolega wymieniał trzy razy nie tolerują ostrej jazdy

To coś bardzo dziwnego co piszesz kolego, pierwszy raz słyszę taką opinię, chyba że kolega katował autko na maksa - tego żaden samochód nie wytrzyma

To nie był jedyny przypadek ale jedyny tak ostry inni wymieniali po razie niestety toyota jak wino czym stasza tym lepsza

Skrzynia naprawiona ,wymiana dwóch łożysk no i przy okazji wymiana płynu hamulcowego 1000 zł. No niby nie drogo ale tysiaka nie ma. Wcześniej miałe E11 (japończyka) miała przejechane ponad 200000km i problemów z silnikiem ,skrzynią ,zawieszeniem itp.nie było -i do tego była zagazowana.Mam nadzieje że to ostatnia tego typu usterka,wkońcu nie po to kupujemy TOYOTE żeby do niej dokładać po 120000km.

Pozdrawiam powsol.

[ wiadomość edytowana przez: pawsol dnia 2010-04-03 15:15:17 ]