Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Talus TOYOTA DRIVER Carina E / Evo '07 Mielec | 2010-03-31 15:00:36 Mi do głowy przychodzi tylko pojęcie pierścienia centrującego
Jeśli felgi pochodzą z innego modelu, to jest szansa, że takie coś by się przydało. Trzeba sprawdzić jaki otwór centrujący ma felga i Yaris.... jeśli to to oczywiście [ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2010-03-31 15:06:17 ] |
rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2010-03-31 22:32:41 a może chodziło o śruby z podkładkami bo takie do alusów są faktycznie potrzebne |
cereusfoto Kraków | 2010-04-01 07:45:56 Witam
Dzięki za podpowiedzi - sprawdzałam przy prędkości 80-120 nie wystepują żadne drgania kierownicy. Poza tym nawet jakbym kupiła takie podkładki to nie będę teraz ich montować - bo musiałabym znowu płacić za ściąganie kół i zakładanie. I nie chodzi tu o śruby bo te oczywiście mam... Ewa |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2010-04-02 21:09:12
w życiu, do alusów potrzebne są co najwyżej inne odpowiednie śruby mające odpowiedni kształt stożka, tak co by pasował do kształtu otworu w feldze, żeby ją dobrze dociskało bez tej podkładki to mi też powiedział wulkanizator że mogę jeździć, ale jedna wolałem kupić i założyć, można to spokojnie zrobić samemu, bez przesady, ew poprosić kogoś o pomoc |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2010-04-02 21:54:23
Są wyjątki od tej reguły.Alusy cariny GT wymagają stosowania tylko śrub z płaską podkładką,nie ma możliwości zastosowania śruby z czołem stożkowym,nie ma w feldze stożkowego gniazda. Można jeżdzić bez pierścieni centrujących ale wtedy wszystkie obciązenia promieniowe felgi przenoszone są przez śruby.Można się spodziewac po jakimś czasie luzowania nakrętek koła po wjechaniu w kilka większych dziurek w jezdni. |