Mechanizm opuszczania szyb - carina E - SED? HTB? KOM?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jakiś czas temu zerwała mi się linka w mechanizmie opuszczania szyb.
Temat mi znany, bo już takie mechanizmy wymieniałem w przednich drzwiach. Tym razem przyszedł czas na drzwi tylne. Trafiło na prawe. Problem polega na tym, że na aukcjach allegro sprzedawcy czasami podają, że dany mechanizm pochodzi z danej wersji nadwoziowej a inni już tego nie podają. Z jednym rozmawiałem i twierdzi, ze tylne mechanizmy różnią się długością zależnie od wersji nadwoziowej.

Czy możecie to potwierdzić? Bo sądziłem, że nie powinno to mieć znaczenia a sprzedawcy sami nie wiedzą i wolą się zabezpieczyć na aukcjach...przed ewentualnymi reklamacjami, że dana cześć nie pasuje..., ale cóż suwmiarki w oku nie mam i może tak faktycznie jest.

Z góry dzięki za informację.

Ps. A może ma ktoś namiary na firmę w Warszawie lub w jej okolicach, która coś takiego regeneruje?
Ja znalazłem jedną firmę, ale dopiero w okolicy Wrocławia i płacenie za naprawę i pocztę wydaję się mało opłacalne....

Pozdrawiam

na początek możesz sprawdzić zgodność numerów części na ToyoDIY.com . Jeśli numery te same część pasuje jeśli nie to nie.pozdro.

Dzięki za stronke

Wygląda na to, że te z sedana i kombi są takie same, ale już liftback ma inne numery....

Dzięki i pozdrawiam
thame