Pas bezpieczeństwa do Toyoty Cariny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem, ponieważ nie zapina mi się tylni lewy pas bezpieczeństwa tak, jakby ta sprężyna w środku nie łapała. Ogólnie napinacz był bez obudowy ale działał do jakiegoś czasu.
Teraz się zastanawiam czy da się go naprawić, a jak nie to czy jest możliwe kupienie samej tej klamry z napinaczami dla pasa lewego oraz środkowego.
Czy z innych Toyot pasy bezpieczeństwa pasują do Cariny
Proszę o pomoc

Cytat:
2010-04-11 22:18:23, ufo5000 pisze:
...ponieważ nie zapina...

Zapina czy zacina? Jeżeli nie zapina się do klamry to rozebrał bym klamrę i zobaczył czy coś da się z tym zrobić. Jeżeli zaś chodzi o to, że pas nie zacina się przy szarpnięciu to przed rozebraniem zorientował bym się czy tylne pasy mają napinacze pirotechniczne, jeżeli ma to nie próbował bym go rozbierać, zresztą w instrukcji obsługi jest o tym wspomniane. Na allegro jest mnóstwo ofert kupna, ceny od 5 do 100 zł. Pozdrawiam

Właśnie w tym sęk że w instrukcji nie ma napisane nic o wymianie pasa bezpieczeństwa, albo jakie elementy są w nim.
Pas się nie zapina. Chciałem kupić samą klamrę z dwoma napinaczami ale na alegro takich nie widze.

Cytat:
2010-04-12 16:45:34, ufo5000 pisze:
Właśnie w tym sęk że w instrukcji nie ma napisane nic o wymianie pasa bezpieczeństwa, albo jakie elementy są w nim. Pas się nie zapina. Chciałem kupić samą klamrę z dwoma napinaczami ale na alegro takich nie widze.

Źle mnie zrozumiałeś, chodziło mi o to, że w instrukcji obsługi jest wspomniane, że nie należy nic dłubać przy napinaczach pasów. Skoro problem jest w klamrze to myślę że spokojnie mógłbyś ją rozebrać na części pierwsze i zobaczyć co jest przyczyną nie zapinania pasa

a nie wiesz może przypadkiem czy pasy bezpieczeństwa z Toyoty Avensis 97 - 2002 będą pasowały do Cariny E ?, ponieważ znalazłem na aukcji.

Cytat:
2010-04-12 22:33:16, ufo5000 pisze:
a nie wiesz może przypadkiem czy pasy bezpieczeństwa z Toyoty Avensis 97 - 2002 będą pasowały do Cariny E ?, ponieważ znalazłem na aukcji.

Toyodiy.com dla pasów z tych samochodów podaje 2 różne numery części, więc raczej nie będzie pasować. Znajdź jakaś carinę na części na allegro, zadzwoń do faceta, powiedz, że potrzebujesz taką a taką część i jeżeli ma to na pewno sprzeda i to po niskiej cenie, bo ta część jest mało chodliwa