MKIV Problem z odpaleniem( zla mieszanka ponoc..)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem nowy na forum i mam problem jako swiezo upieczony kierowca nabylem essiego mk IV rs turbo ( przepiekne autko no ale mniejsza ) problem no wlasnie problem jest taki ze zdechl na wyjezdzie z garazu ( wrzesien ubieglego roku ) i od tamtej pory chwytam sie kazdej deski ratunkowej zeby go zrobic ..:/ jak narazie nie przynosilo to efektow no ale do sedna

bylem u mechanika(ow) i sie dowiedzialem ze mam problem z mieszanka i dlatego nie chce zapalic z mieszanka tzn ze albo podaje za malo albo za duzo bejki i nie chce zlapac ponoc jest to kwestia wyregulowania czegos tam ( nie bijcie nie znam sie na mechanice) i powinno byc ok a wiec dobrze dalem do wyregulowania no ale to nie przynioslo efektow i rska tak stoi smutno w garazu
spotkaliscie sie z czyms takim ? mozecie mi powiedziec o co chodzi itd bo ile mechanikow odwiedzilem tyle wersji uslyszalem i ciezko mi stwierdzic ktora jest prawdziwa a ktora nie :/ pozdro

Ty masz o tyle problem gdyz u Ciebie jest wtrysk mechaniczny. Trzeba by sprawdzic regulacjie paliwa, powietrza i element sterujacy dawkowaniem paliwa. Wtryskiwacze rowniez i szczelnosc połaczen.

Mowiac krotko masz troche przes...ne z tym silnikiem bo naprawde mało kto potrafi zdiagnozowac ten typ a jeszcze mniej wyregulowac.

na pewno ktos pomoze jest na forum pare osób które sie znaja na tym silniku . najlepiej napisz do userów takich jak REX , AREKTURBO , BAKSTER oni powinnin pomóc .
pozdrawiam i zazdroszcze tego rst

acha no dzieki za info a wlasnie macie moze informacje ile wyregulowanie by wynioslo ? jakie koszty dokladnie bo znalazlem goscia ktora umie to zrobic ale wolil sie tego nie podejmowac jakos z nim zagadalem i powiedzial ze zrobi tylko walsnie nie wiem essiego teraz do niego ciagnac czy moze poczekac na wplyw jakiejs wiekszej gotowki bo watpie zeby za 100 czy 200 zloty mi to zrobil