Przewód hamulcowy prawy tył długi Carina E.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie.
Mam pytanie , pekł mi przewód hamulcowy ten długi, który idzie przez cały samochód od tylnego prawego koła do łącznika przy pompie. Czy ktos wie jaka powinna byc długość tego przewodu, albo od jakiego innego modelu pasuje i jakie końcówki powinny być na tym przewodzie .
Prosze o podpowiedź.

W sklepie motoryzacyjnym można kupić uniwersalne przewody hamulcowe sprzedawane na metry. Różnią się jedynie końcówkami, musisz wykręcić od siebie z samochodu i pokazać w sklepie, na pewno dobiorą. Przewody te są miedziane, a co za tym idzie w miarę plastyczne więc będziesz mógł go wyginać w każdą stronę. Ewentualnie możesz też spróbować naprawić ten przewód. W tym celu kupujesz specjalny łącznik do przewodów ale odradzam, zawsze lepiej jest wymienić

Cytat:
2010-04-15 18:43:51, Hydrograf pisze:
Witam serdecznie. Mam pytanie , pekł mi przewód hamulcowy ten długi, który idzie przez cały samochód od tylnego prawego koła do łącznika przy pompie. Czy ktos wie jaka powinna byc długość tego przewodu, albo od jakiego innego modelu pasuje i jakie końcówki powinny być na tym przewodzie . Prosze o podpowiedź.

Najlepiej jest rozciągnąć sznurek po przewodzie i w ten sposób dokładnie zmierzmyż długość przewodu.Końcówki można dorobić w sklepie albo u mechanika.

OK. Dzieki.