Felgi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam panowie, mam pytanko czy miał ktoś kiedyś na espero felgi 17' ?
Jak ktoś ma może jakieś zdjęcia, bym prosił... ( meil: lukaszek888@wp.pl )

Na początku zaznaczę że nie miałem takich felg, ale odradzałbym montaż tego rozmiaru, ze względu na konieczność zastosowania zbyt niskiego profilu. Myślę że musiałoby to być 35-40. Jak dla mnie to szkoda tyłka i podwozia

Cytat:
2010-04-28 09:39:57, lukasz88 pisze:
Witam panowie, mam pytanko czy miał ktoś kiedyś na espero felgi 17' ?

Oglądałem kiedyś esperaka na felgach 17".
Nie pamiętam jaka była szerokość opony, ale zamontowany profil to 45. Wyglądało nieźle aczkolwiek dziwne wrażenie w trakcie jazdy

16 -to byłby kompromis

Cytat:
2010-04-28 09:39:57, lukasz88 pisze:
Witam panowie, mam pytanko czy miał ktoś kiedyś na espero felgi 17' ? Jak ktoś ma może jakieś zdjęcia, bym prosił... ( meil: lukaszek888@wp.pl )

jasne że miauuuuu

Od kupna auta miałem 14', teraz jeżdże na brata aluskach 15' jest nie suża różnica w wyglądzie, więc tego samego spodziewam się jak założył bym 16'... A że i tak szybko nie jeżdże, drogi którymi jeżdże są odziwo równe, czasami jak będę musiał zwolnić nic się nie stanie...Rozmiar najlepiej 205/45/r17, przynajmniej tak mi się wydaje, Pewnie po założeniu gumy 215 mogło by trzeć.. Dzięki za odpowiedzi

205/45/17 też obcierają

trzeba podciąć błotniki

[ wiadomość edytowana przez: Darek54495 dnia 2010-04-29 19:09:19 ]

Cytat:
2010-04-29 19:08:26, Darek54495 pisze:
205/45/17 też obcierają trzeba podciąć błotniki [ wiadomość edytowana przez: Darek54495 dnia 2010-04-29 19:09:19 ]

Ooo dobrze wiedzieć, czyli też nic nie zmieni jak były profil 40..? Dobrze wiedzieć, sępię się na te 17, do wakacji będą...więc zobaczymy jak to wyjdzie

Witam Koledzy pozwole sobie podlaczyc sie do tematu, chce kupic felgi i mam fajne na oku i one maja ET 33 i tu pojawia sie moje pytanie czy te felgi wejda i nie beda haczyc. Dodam ze sa z rantem. Prosze o pewne odpowiedzi poniewaz chce kupic je przez allegro a nie chce placic za cos czego nie zaloze chyba mnie rozumiecie

[ wiadomość edytowana przez: chmieluespero dnia 2010-06-04 11:06:14 ]

Cytat:
2010-06-04 11:05:12, chmieluespero pisze:
... Prosze o pewne odpowiedzi ..

Jak możesz oczekiwać PEWNEJ odpowiedzi przy tak beznadziejnie zadanym pytaniu ??? -1 szczegół to NIC przecie !

A skad mam wiedziec jakie jest oryginalne ET ?? Wyczytalem ze ET 49 jest oryginalnym wiec nie bylem pewny i dlatego zamiescilem to pytanie. Dodam ze sa to takze 14" 6J ET33 zeby sie kolega nie denerwowal Fakt nie podalem tego wczesniej

[ wiadomość edytowana przez: chmieluespero dnia 2010-06-04 11:23:37 ]

Cytat:
2010-06-04 11:20:21, chmieluespero pisze:
... Dodam ze sa to takze 14" 6J ..."

no właśnie ! ....chociaż i tak -patrz P.S.2 poniżej

(w materii ET sam sobie przeczysz Kolego - myśl co piszesz !
)

P.S. takie felgi jak podajesz podejdą do Espero bez najmniejszych problemów /i to nawet w przypadku jakbyś miał obniżony zawias /

P.S.2 rozumiem , że rozstaw śrub , otwór na piastę to już zupełnie nieistotne dla Ciebie felgo- czynniki

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2010-06-04 11:32:06 ]

Oj kolego jaki ty nerwowy jestes, ja ogarniam temat wszystkich wymiarow tylko chodzilo mi o samo ET bo to jedyna rzecz ktorej nie ogarniam i dlatego chcialem sie poradzic kogos kto to rozkminia. Ale nie wiedzialem ze takie pytanie moze urazic czyjas dume

P.S : Moje pytanie brzmialo "Czy felgi z danym ET wejda" i o nic wiecej nie pytalem. Dla Twojego spokoju ducha maja rozstaw 4x100 i otwor na piaste 57

Cytat:
2010-06-04 11:38:24, chmieluespero pisze:
... Moje pytanie brzmialo "Czy felgi z danym ET wejda" i o nic wiecej nie pytalem..."

Nic tu o dumie i nerwach nie było więc nie wiem skąd takie myśli chaotyczne ???

jakbyś nie pamiętał :Twoje pytanie brzmiało :..."
Cytat:
...chce kupic felgi i mam fajne na oku i one maja ET 33 i tu pojawia sie moje pytanie czy te felgi wejda i nie beda haczyc. Dodam ze sa z rantem...."

A wystarczyło je zadać czytelnie i konkretnie . Amen!
/ ...no chyba że prowadzisz nocno-polsatowskie zagadki planszowe dla przygłupów , to masz wybaczone /