Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kaniak Sosnowiec | 2003-09-05 15:00:38 Mam pytanie
Czy pasuje tapicerka z caro+ do fiat 125p. Chodzi mi o deskę rozdzielcza boczki dżwi siedzenia oraz dywaniki i wszelkie wykladziny. Czy ktos wymieniał taką tapicerke. Czy moze lepiej pasuje tapicerka ze zwykłego caro.Wszelkie informacje prosiłbym przesyłać na adres RESERW@interia.pl |
czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2003-09-05 15:28:39 Panie... Poldek jest zupełnie inny w środku... inne fotele, inna szerokość drzwi, inne przetłoczenia na podłodze. oprócz przełożenia foteli i deski (z dużym kombinowaniem) nic nie będzie pasowało. |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-09-05 16:21:23 Dokładnie tak jak pisze czeczun.Deskę da się wcisnąć,jednak boczki nie.Fotele przednie pasują idealnie,tylne to już troszkę "rzeźbienia".Dywaniki są podobne,jednak mają inne przetłoczenia przy progach,z racji innego kształtu tychże w PN i DF.Poza tym zależy czy masz skrzynię PN(skośny drążek)czy DF(pionowy).A moje zdanie jest takie,że wnętrze od Plusa po prostu nie komponuje się stylistycznie z klasycznym,kanciatym nadwoziem. |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-09-05 21:31:06 Wiesz wioorek tak to już jest,nazwa się przyjęła i została.Faktycznie Polonezy,zwłaszcza starsze są bardziej kanciate od 125p...To tak jak z "beczką","cygarem"itp. |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2003-09-06 11:42:20
O ile pamiętam pochodzi to określenie od dowcipu o dwóch najczęściej cytowanych w PRL filozofach. cyt.: Jak Polacy żyją? Kantem i Niczem. ( nie pamiętam jak on się pisze) |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-09-06 12:00:26
Mówisz o błotnikach z przodu wystających ponad maskę jak w lincolnie??
Taka już jest uroda DF i przynajmniej można go odróżnić od innych samochodów. Ale nie przesadzajcie Panowie mówiąc że poldek ma wiecej kantów niż Hebel Pozdr [ wiadomość edytowana przez: Mokry dnia 2003-09-06 12:04:22 ] |
will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-11-07 17:29:13 witam Panowie mam poldusia z 90r ale drzwi mam juz od caro i mam pytanie czy boczki na drzwi od plusa moge zamontowac czy nie bardzo?wiem ze raczka do zamykania drzwi jest inna ale dziurke zawsze mozna dorobic.jak sadzicie? |
cebka Miłośnik FSO Było Wąskie Caro 1.9 ... Lublin | 2003-11-07 20:52:18
A jaka to roznica? |
will Miłośnik FSO ford scorpio krakow | 2003-11-07 21:00:43 no wlasnie jaka?koles mi powiedzial ze nie bedzie pasowalo bo plus ma inne drzwi i w ogole !!!!! a mnie sie wydaje ze drzwi sa raczej te same!!!!jak to w koncu jest Panowie? |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-11-08 09:25:04 najlepiej dorwać plusa i oblukać wtedy bedzie wszystko wiadomo. Może Izka nam się wreszcie pokaże na spocie krakowskim Już się stęskniłem za jazdą caro+
Zapytaj może typów w Auto Wanda tym w hucie mają sporo gratów do poldka i są w miarę zorientowani czym handlują! |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-11-08 23:42:15 Drzwi z plusa w stosunku do tych z np. caro nie mają mocowań do starych podłokietników, ale maja dziury na kołki no nowych podłokietników. Dziury na spinki trzymające tapicerkę - tylko w tylnych drzwiach jest o jedną więcej. Takze ewentualnie wywiercenie dziury na wkręt czy spinkę nie jest dużym problemem.Poza tymi szczegółami kompletne tapicerki z plusa i ze starszych można dowolnie zamieniać i bedzie pasowało. ew. może nie bedzie kolorem. ale można odtłuścić szare plastiki i pomalować je czarnym matowym sprayem. (tak mam i sie trzyma)
Kwestia pasowania parapety plus - stara deska. Luzu nie bedzie, deska sie ciut ugnie. drzwi zamykają sie bez problemów. Można podnieść troche deske na mocowaniach - bedzie lepiej wyglądało jedno z drugim. (też tak mam) BTW ten gosć sie nie zna... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-11-08 23:42:17 Drzwi z plusa w stosunku do tych z np. caro nie mają mocowań do starych podłokietników, ale maja dziury na kołki no nowych podłokietników. Dziury na spinki trzymające tapicerkę - tylko w tylnych drzwiach jest o jedną więcej. Takze ewentualnie wywiercenie dziury na wkręt czy spinkę nie jest dużym problemem.Poza tymi szczegółami kompletne tapicerki z plusa i ze starszych można dowolnie zamieniać i bedzie pasowało. ew. może nie bedzie kolorem. ale można odtłuścić szare plastiki i pomalować je czarnym matowym sprayem. (tak mam i sie trzyma)
Kwestia pasowania parapety plus - stara deska. Luzu nie bedzie, deska sie ciut ugnie. drzwi zamykają sie bez problemów. Można podnieść troche deske na mocowaniach - bedzie lepiej wyglądało jedno z drugim. (też tak mam) BTW ten gosć sie nie zna... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
vorrior Brzesko | 2010-04-24 20:46:05 Witam
Dziś właśnie zabrałem się za kombinacje DF+tapicerka z plusa. Jak narazie wygląda to marnie bo przednie podszybie jest zbyt długie i panel środkowy włazi na dźwignię ręcznego Macie może jakieś patenty jak to dopasować? Gdzie uciąć a gdzie skleić Z góry dzięki za info. Mój e-mail vorrior@interia.pl |
Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2010-04-25 00:20:39 Przyciąć trzeba od strony przedniej szyby. |
vorrior Brzesko | 2010-04-25 21:27:30 Hah co ty nie powiesz Jak się ją przykłada to widać gdzie nie pasuje.
Pytanie tylko ile tego wyciąć no i jeszcze problem z kanałami wentylacyjnymi szyby przedniej. Ma ktoś może zdjęcie jak ten problem rozwiązał w swoim samochodzie? Może być tapicerka od zwykłego poldka do 98 r może też być z plusa bo to wsio ryba. Zależy mi na czasie bo w tym tygodniu lakiernik bedzie się zabieral za szpachlowanie i dobrze byloby przyspawać mocowania do tapicerki zanim zacznie sie malowanie. Z góry dzięki za pomoc |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2010-04-27 13:06:22 Tapicerka czy deska rozdzielcza? ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |