Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-06-07 22:45:12 Chyba te bolce na których się drzwi w zawiasach trzymają masz do wymiany. Wydaje mi sie że ktoś kiedyś pisał, że trudno je dostać.
Pozdr. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-06-07 23:06:22
raczej pisaliśmy , że bardzo łatwo je dostać - np. tajle opel! / Tyle, że trudno wymienić - Można spędzić cały dzień i się zamęczyć na amen próbując wymienić chociaż 1 bez gwarancji powodzenia! Dodam od siebie , że doświadczony np.blacharz-lakiernik wymienia kpl. w całym aucie za max godzinę ! VEndriuV! - coraz bardziej jestem przekonany , że Twoje auto BARDZO (bardzo bardzo) potrzebuje mechaniko-elektryka i takiego konkretnego szerokiego przeglądu fachowca z branży dełu ! |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-06-07 23:15:48
Możliwe, że łatwo... sam juz nie wiem A co do wymiany niedawno zmieniałem wszystkie drzwi w moim aucie i na szczęście stare drzwi mogłem na zawiasach odciąć a później z samych zawiasów wybijać te bolce. Niektóre wychodziły bez problemów a inne trzeba było długo wybijać, jeden nawet rozwiercać. Spróbuj je czymś przesmarować co kilka dni przez jakieś 2 tyg. przed wymianą, to może coś łatwiej pójdą. Pozdr. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-06-08 07:27:25 A może na początek by poregulował zamkiem??? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-06-08 10:28:17 Bardziej na myśli miałem regulację cyplem montowanym w karoserii, a nie w drzwiach. Torxem można go poluzować i ustawiać we wszystkich kierunkach. |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2010-06-08 14:10:31 Nie torxem, ino zwykłym imbusem (bodaj "8-ką") i na 95% pomoże - chyba, że masz już wypaczone nadwozie i drzwi nie chcą się zmieścić w otworze im przeznaczonym
Pzdr. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2010-06-08 16:55:07
OK, pisałem o gofrze. U mnie nie była kwestia regulacji, tylko poluzował się cały zamek. |
VEndriuV Espero 1.5 GLX Katowice | 2010-06-08 17:47:27 dzisiaj sprawdzę te śruby i to do regulacji tylko jak dokładniej to wyregulować aby było dobrze ? Bardziej odkręcić czy jak ? (na razie nie kojarze tego do regulacji). Własne u mnie też ciezko się zamykają trzeba mocniej trzasnąć.
A te śruby to mówisz o normalnych co widać jak się drzwi otwiera ? czy wewnątrz drzwi ? Co do tego przeglądu dzisiaj akurat byłem i auto jedynie co to ma pognite lekko przewody hamulcowe tył, a reszta dobra. Takie pierdoły to lubie robić bo jestem idealistą chce aby wszystko działało jak trzeba inny by nic nie robił w tym aucie i też by było dobrze, ale ja wole co się tylko da poprawić. Jeszcze mi się przypomniało, że zamek bagażnika mi sie nie otwiera z kluczyka, ale to chyba na razie zostawie |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2010-06-08 17:56:03 Koledze się też ciężko zamykają, bo miał dzwona i były wymieniane tylne lewe.
Wymienili Mu na nowe i tak właśnie ciężko się zamykają. U kolegi w Tico ta sama sytuacja i chyba te same drzwi. Więc może Twoje autko ma po wypadkową przeszłość. [ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2010-06-08 17:57:09 ] |
VEndriuV Espero 1.5 GLX Katowice | 2010-06-08 18:30:46 nikt z mechaników ani na przegladzie tego nie wykrywli
No nie wiem dwie strony się tak zamykają, tak jakby to bardziej coś z zamkiem, że lekko nie łapie, tylko mocno trzeba sam nie wiem coś popróbuje, tylko jak z tą regulacją co z tym zrobić ? juz wiem o co chodzi itd. tylko co z tym bolcem zrobić ? przesunąc go góra dół czy jak ? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-06-08 18:48:25
Czy srak? Co my proroki jakie? Zrób tak, żeby było dobrze metodą 2 światowej sławy naukowców: Próba i Błęda. Ja luzowałem, zamykałem drzwi, a następnie je delikutaśnie otwierałem i w pozycji w jakiej ustawił się bolec go dokręcalem. @roland66 - zboczenie ze złomguny - tam co śrubka to inny torx. |