Zacisk hamulcowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od pewnego czasu słyszę bardzo grzechotanie w srodku auta i na zewnatrz jak jade po nierównościach to sie ludzie za mna dziwnie spogladaja, doszedłem ze jest to wina skorodowanych i luźno już latajacych prowadników zacisku hamulcowego. Poszperałem troche w necie i zestawy naprawcze do toyoty obejmuja tylko gumki na prowadniki oraz uszczelnienie tłoka a nie ma prowadników. Prosiłbym jesli ktos takie coś gdzies widział do kupna o pomoc moze w serwisie albo gdzies indziej moje auto to corolla 94r. 4E-FE z ABSem ,z góry dziekuje i pozdrawiam

Prowadnik kupowałem do cariny e w ASO (miałem jeden krzywy). Te obecnie dostępne nie mają wycięcia na gumkę. Wycięcie dorobił mi tokarz. Kosztował ok 30zł. Wyrobiony jest prowadnik czy miejsce w którym prowadnik siedzi??

Wyrobiony jest prowadnik bo jakis czas temu chciałem je przesmarowac jak wyjołem to przypominał nadgnity gwóżdź i na średnicy mu sporo ubyło, obczysciłem z luznych zanieczyszczen przetarłem papierem napakowłem smaru w otwór i teraz grzechocze dzieki za pomoc musze poszukac w aso a jak nie to chyba na szrot tylko ze tam to pewnie cały zacisk bede musiał kupic