Hyundai scoupe 1992r problem z odpalaniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mój problem wyglada nastepujaco otóz chcialem pojechac na stacje zalac paliwa i za braklo mi benzyny i jakis czas go krecilem , pozniej zalalem z 4 litry , i odpala na chwilke i odrazu gasnie i tak wkolko
jak sciagnolem przewod paliwowy i zakrecilem rozrusznikiem to paliwo nie lecialo. Byc moze jak go krecilem gdy zabraklo paliwa to jakis syf sie dostal , nie wiem. Prosze o pomoc.

[ wiadomość edytowana przez: Maciekpila19 dnia 2010-06-25 10:51:08 ]

No to musisz sprawdzic pompe. Sproboj ja zasilic bezposrednio i sluchaj czy chodzi. Przedmuchaj pompka przewod w kierunki pompy i sluchaj przez wlew czy bulgoce.

to byla jednak pompa.. teraz mi czasami przerywa potrafi zgasnac odpale i nie przerywa nie wiem co to...

Raczej problem elektryczny - sprawdz wszystkie zlaczki w komorze silnika czy nie zasniedziale (ja tak mialem). Wieczorem odpal silnik i zobacz czy nie ma przebicia na swiecach lub kablach.- przegazuj pare razy.

Tylko ze mi przerywa gdy tylko rezerwa się zaswieci... Wczesniej to mialem tak ze mialem rezerwe nawet nie przerywal zgasł mi i nic paliwa nie bylo... Np jak pod gorke podjezdzalem to wogole musialem w dół zjechac bo zgasł i nie odpalił. Problem sie dzieje tylko na rezerwie.

[ wiadomość edytowana przez: Maciekpila19 dnia 2010-07-25 20:10:39 ]

[ wiadomość edytowana przez: Maciekpila19 dnia 2010-07-25 20:11:33 ]

No to musisz "wejsc" do baku i zobaczyc czy w "zaciagu" nie ma dziury bo ssie powietrze zamiast paliwa lub zle ustawiona "rezerwa" i pokazuje koniec paliwa zamiast rezerwy.

pompa kosztuje grosze kup wymień i sprawdź przewody paliwowe w baku za jednym posiedzeniem wszystko na pewno naprawisz powodzenia